Dijous al migdia, l’Spar Citylif Girona anunciava les renovacions de dues de les jugadores més destacades de la plantilla d’aquesta darrera temporada, Ify Ibekwe i Artemis Spanou, però aquell mateix dia des del club de Fontajau ja donaven per pràcticament pèrduda a Chrissy Givens.

El motiu era molt clar: Miguel Ángel Ortega pressionava per portar-la cap a Salamanca i el Perfumerías Avenida ha acabat convencent Givens amb una oferta econòmica un 50% superior al que li podia oferir l’Uni. Givens veia amb bons ulls continuar a Girona, però el factor econòmic ho ha acabat convertint en impossible i ha acabat reforçant un rival directe que, un any més, està confeccionant a cop de talonari una plantilla molt completa.

Des de fa setmanes, Ortega estava intentant emportar-se Givens i Spanou cap a Salamanca i, tot i que la grega ha renovat per Girona, sí que ha convençut als gestors del Perfumerías Avenida perquè li fessin a Givens una oferta impossible de desaprofitar.

La continuïtat de Givens semblava que seria la primer que lligaria l’Uni, per la predisposició de la jugadora a renovar i, ara, tot i haver retingut a Ibekwe i Spanou, la seva marxa altera molt els plans de Pere Puig, director esportiu, que tenia al cap un esquema de plantilla on no es gastava cap plaça d’extracomunitària en el joc exterior. Això era possible gràcies al passaport macedoni de Givens. Ara tot s’ha de repensar nou.

La no renovació de Chrissy Givens i els dubtes, generats divendres en una reunió a l’Ajuntament, sobre l’aportació econòmica de les institucions faran que la confecció de la plantilla de l’Uni alenteixi ara una mica el ritme.

La confirmació de l’arribada d’Eric Surís com a tècnic i el futur de Noemí Jordana, que desitjava fermament la renovació de Givens amb qui s’entenia molt bé a la pista, són dos dels temes pendents que té l’Spar Citylift Girona sobre la taula.