Saúl Ñíguez (Atlètic de Madrid) i Lucas Vázquez (Reial Madrid) són les principals novetats en la primera llista de 25 jugadors seleccionats per Vicente del Bosque per preparar l'Eurocopa 2016, en la qual no hi figuren ni el matalasser Fernando Torres ni l'atacant del Chelsea Diego Costa.

A causa dels compromisos que tenen encara pendents diversos clubs, Del Bosque ha elaborat dues llistes de jugadors -una amb joves promeses i una altra amb els 25 de la qual pot sortir el dia 31 la definitiva de 23- que s'aniran incorporant gradualment des de dilluns que ve.

El Reial Madrid i l'Atlètic de Madrid disputaran el dia 28 la final de la Lliga de Campions, el Manchester United i el Juventus el 21 les finals de Copa d'Anglaterra (davant el Crystal Palace) i Itàlia (contra el Milan) i el Porto la lusitana (davant Sporting de Braga) el 22, dia en el qual es jugarà també la de la Copa del Rei entre el Barcelona i el Sevilla.

Així, el dia 23 quedaran concentrats a Las Rozas la plantilla de joves valors: Sergio Asenjo, Denis Suárez (Vila-real), Héctor Bellerín (Arsenal/ING), Jony Castro (Celta), Pau López (Espanyol), Diego Llorente (Rayo Vallecano), Jorge Meré (Sporting), Marco Asensio (Espanyol), Iñaki Williams (Athletic), Pablo Fornals (Màlaga) i Mikel Oyarzabal (Reial Societat).

Al costat d'aquests es concentraran el dilluns següent César Azpilicueta, Cesc Fábregas, Pedro Rodríguez (Chelsea), Bruno Soriano (Vila-real), Mikel San José, Aritz Aduriz (Athletic), David Silva (Manchester City), Manuel Agudo 'Nolito' (Celta).

Més tard s'incorporaran Iker Casillas (Porto), David de Gea (Manchester United), Sergio Rico (Sevilla), Gerard Piqué, Sergio Busquets, Jordi Alba, Andrés Iniesta, Marc Bartra (FC Barcelona), Thiago Alcantara (Bayern Munic) i Álvaro Morata (Juventus).

L'últim grup d'incorporació serà el dels madridistes Dani Carvajal, Sergio Ramos, Isco Alcarcón i Lucas Vázquez i els atlètics Juanfran Torres, Saúl Ñíguez i Koke Resurrección.

Vicente del Bosque haurà de reduir aquesta llista de 25 a 23 i facilitar-la a la UEFA el dia 31 de maig, encara que va precisar que podria entrar algú que no estigui en aquesta relació.

Espanya disputarà tres partits amistosos de preparació contra Bòsnia a Saint Gallen (Suïssa) el 29 de maig, Corea del Sud a Salzburg (Àustria) l'1 de juny i davant Geòrgia al Coliseum Alfonso Pérez de Getafe el dia 7.

A l'Eurocopa 2016 debutarà el 13 de juny davant la República Txeca a Tolosa de Llenguadoc i després jugarà davant Turquia el 17 a Niça i davant Croàcia el 21 a Bordeus.

Llista provisional de 25

Porters: Iker Casillas (Porto/PER), David De Gea (Manchester United/ING) i Sergio Rico (Sevilla)

Defenses: Sergio Ramos, Dani Carvajal (Reial Madrid), Gerard Piqué, Jordi Alba, Marc Bartra (Barcelona), César Azpilicueta (Chelsea/ING), Juanfran Torres (Atlètic de Madrid)

Centrecampistes: Mikel San José (Athletic), Bruno Soriano (Vila-real), Sergio Busquets, Andrés Iniesta (Barcelona), Koke Resurrección, Saúl Ñíguez (Atlètic de Madrid), Thiago Alcántara (Bayern Munic/GER), Isco Alarcón (Reial Madrid), Cesc Fábregas (Chelsea/ING) i David Silva (Manchester City).

Davanters: Pedro Rodríguez (Chelsea/ING), Aritz Aduriz (Athletic), Manuel Agut 'Nolito' (Celta), Álvaro Morata (Juventus/ITA) i Lucas Vázquez (Reial Madrid).