Més que un punt i final, la Unió escriu un punt i a part en la seva història. Donada per tancada l'etapa d'Eduardo Vílchez al capdavant de l'entitat, a Figueres se n'obre ara una de nove, però ben influenciada pel seu passat més recent. Narcís Pèlach Chicho, als seus 27 anys, ha decidit penjar les botes i acceptar un repte amb majúscules. Se li ha presentat al davant l'oportunitat d'entrenar a un equip de la Tercera Divisió i no s'ho va haver de pensar massa abans d'acceptar. Ahir, va ser presentat a Vilatenim. Acompanyat pel president José Antonio Revilla i pel director esportiu Adam Fontes, no va fer més que agrair l'aposta del club, alhora que repetia sense cansar-se que la influència de Vílchez estarà molt present en el projecte que tot just acaba de posar la seva primera pedra.

El mateix Revilla va ser el primer a recordar l'entrenador sortint, de qui va lloar la «gran tasca» en aquests últims 19 mesos a Figueres. «No tenim cap crítica cap a ell. Hem cregut convenient canviar la figura del tècnic, però la línia a seguir és la seva i ho agafem com a punt de partida», deia abans de cedir la paraula a Chicho. El gironí va encetar el seu discurs subratllant la «difícil, valenta i arriscada» decisió dels dirigents de posar «una persona tan jove» al capdavant de la plantilla. I?es va afanyar a parlar novament de Vílchez i de com n'és de present l'anterior entrenador en la seva manera d'entendre el futbol. «La meva idea és la de ser ptoagonistes en el joc. Té molt a veure amb el que s'ha viscut aquí durant aquest últim any i mig amb l'Eduardo. El club ha quedat molt content amb el que s'ha vist i jo també. Estic influenciat per tot allò que m'ha ensenyat. Ha estat un pare futbolístic per a mi. Sempre m'ha ajudat molt i ara és ell el que m'ha animat a provar-ho».

Fins ara tècnic del juvenil A blanc-i-blau, a Chicho el va sorprendre d'entrada que el club apostés per ell per entrenar a Tercera. «Quan t'ho proposen, primer t'espantes una mica, però les reaccions tan positives dels companys m'han fet sentir orgullós i m'han donat a entendre que això pot funcionar», confessava ahir, afegint que «això era molt important per a mi, encara que els protagonistes són ells», referint-se a la resta dels jugadors.

Per si algú tenia dubtes sobre les capacitats del gironí per entrenar, el director esportiu Adam Fontes va tranquil·litzar la parròquia:?«És una persona preparada. Al futbol modest hem vist exemples en els que s'aposta per jugadors joves, de la casa i amb conixements». «Sabem que té els seus riscos, però també avantatges. Per il·lusió, ningú ens guanyarà», completava el president Revilla.

Chicho, que comptarà amb el mateix cos tècnic i que disposa del tercer nivell de l'Escola d'Entrenadors un cop ha decidit retirar-se dels terrenys de joc, ha signat per una temporada i aquest últm curs ha ascendit el juvenil A?del Figueres a la Lliga Nacional.