Dancausa és filla d'un dels fundadors de la Fundació F. Franco

20.05.2016 | 00:00

En el centre de la polèmica per la prohibició de portar estelades diumenge a la final de Copa hi ha l'actual delegada del govern de Madrid, Concepción Dancausa. La substituta de la controvertida Cristina Cifuentes és una política poc coneguda, però amb vint anys de trajectòria i de marcat perfil conservador. Dancausa és funcionària del desaparegut Cos de l'Organisme Autònom Administració Institucional de Serveis Socioprofessionals, hereu del franquista sindicat vertical. Filla de Fernando Dancausa de Miguel, que va ser un conegut falangista, fundador de la Fundació Francisco Franco, i persona contrària a la transició democràtica. Fernando Dancausa va ser president de la Diputació de Burgos, alcalde de la ciutat castellana i procurador a les corts franquistes.
Paradoxalment, hores després de prohibir les estelades a la final de la Copa del Rei, Concepción Dancausa no va tenir problemes per deixar via lliure a una manifestació convocada pel col·lectiu neonazi Hogar Social Madrid per a demà dissabte. Es tracta d'una concentració entre la plaça d'Espanya i a la plaça del Dos de Mayo lligada a altres marxes previstes a Europa per a aquest dia per col·lectius d'ultradreta.
Els seus companys en el Partit Popular descriuen Dancausa com una persona «seriosa, metòdica i rigorosa» dins de l'ala «més tradicional» del PP, per la qual cosa, al contrari que la seva predecessora en el ?càrrec, Cristina Cifuentes, rebutja l'avortament i la denominació de «matrimoni» en els casos de les unions de persones del mateix sexe. Ahir es va reafirmar en la seva decisió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Esports

L´inesperat 0-3 del 2010, l´alegria més recent a Vallecas
L´inesperat 0-3 del 2010, l´alegria més recent a Vallecas

L´inesperat 0-3 del 2010, l´alegria més recent a Vallecas

Jorquera va aturar un penal a Rubén Castro i aquell triomf va ser l'inici d'una ratxa de 20 de 24...

Sandaza s´integrarà avui al grup un cop superada la lesió

Sandaza s´integrarà avui al grup un cop superada la lesió

El davanter ha estat deu dies de baixa i depenent de les sensacions té molts números de ser a la...

Sandoval recuperarà Embarba i Javi Guerra però seguirà amb força baixes

La presència de Toño, Piti, Íñiguez, Baena i Mojica no és gens clara a causa de les molèsties que...

Entrades a un euro per als menors de 12 anys durant les Fires

En una iniciativa per donar més caliu a l'estadi i engrescar més afició, el Girona va anunciar...

Buscador de deportes

Enllaços recomanats: Premis cinema