El tècnic del Quart Germans Cruz, Albert Brea, no ha amagat mai que el seu objectiu per aquesta temporada era «jugar la fase d'ascens» i aquest vespre, alliberats de pressió però «sense renunciar a res», el seu equip s'enfrontarà al Gandia (20.00) en el primer dels tres partits consecutius que jugarà aquest cap de setmana per buscar un, a priori no esperat ascens a LEB Plata. Els altres dos equips són el Coín andalús i l'Ardoi navarrès. «És un premi, però és clar que anem a competir i no renunciem a l'ascens», explica Albert Brea que, tot i haver preparat igual els tres partits, té clar que els amfitrions del Gandia «estan una mica per sobre de la resta, amb dos nord-americans, un parell més de jugadors amb experiència a LEB Or i suficients recursos econòmics per entrenar-se dos cops a la setmana i viure pràcticament del bàsquet».

Quatre equips, tres partits entre avui i diumenge, per una sola plaça d'ascens. De tots quatre el Quart és l'equip menys experimentat: Gandia està pensat per pujar; l'Ardoi va perdre el primer lloc del grup a última hora i té gent amb experiència recent a LEB Or com Anton Savitski o Àlex Calvo; i el Coín va aconseguir l'ascens esportiu l'any passat, posteriorment no confirmat econòmicament als despatxos, i compta amb gent com Pablo Movilla, un clàssic del planter de l'Unicaja i de LEB Or amb Clínica Rincón, o Juan Vasco que va ser campió d'Espanya de 3x3.

El primer partit, però, serà aquest vespre contra els amfitrions del Gandia i Brea veu punts a favors i en contra d'obrir el foc contra els clars favorits a l'ascens. «Al final has de jugar contra tots i mai se sap què és el millor. El pavelló estarà ple i ells tindran més pressió, però també estaran descansats i hauran preparat bé el partit tota la setmana...». Els valencians compten amb dos nord-americans com Shawn Miller, un pivot molt gros i veterà amb un munt d'experiència a les lligues FEB, i Fitzgeral White un 3/4 amb molt bona mà per fora que es complementa a la perfecció amb el màxim anotador de l'equip: l'ex-LEB Or amb Clavijo Daniel Martí. «És un quatre obert, a l'estil de Masllorens, que juga molt bé», explica Brea que confia en la profunditat de la seva plantilla per jugar tres partits consecutius i pendent de la irregularitat que no ha acabat d'abandonar el grup al llarg de la temporada: «Veurem quin Quart som, si el del dia del Collblanc, el de l'Igualada, el de principi de temporada...».

Els gironins marxen aquest matí, a dos quarts d'onze, amb autocar cap a Gandia després d'una setmana on no han alterat el ritme de preparació habitual de tot el curs. Tres entrenamens per setmana, aquesta només van fer dimecres perquè dilluns era festa, i conscients que, tot i voler competir, la fase d'ascens no deixa de ser un premi, a més del principal èxit del bàsquet masculí a Girona dels últims anys. Això sí, en paraules de Brea, «no ens posem pressió però volem competir per guanyar partits i no renunciem a l'ascens».