El FC Barcelona celebrarà la victòria de la Lliga i la Copa del Rei aquest dilluns al vespre amb una festa oberta a tothom al Camp Nou. Segons un comunicat del club blaugrana fet públic després de la final, la festa començarà a un quart de deu del vespre i tots els socis i aficionats que hi vulguin assistir, inclosos els nens, hauran de portar una entrada gratuïta que prèviament hauran recollit a les instal·lacions del club.

Aquestes localitats es podran recollir a 31 punts de distribució a les taquilles del Club de l'accés 15 i de Gol Nord, des de les vuit del matí d'aquest dilluns i fins que s'exhaureixin. Els accessos del camp s'obriran a les set de la tarda, mentre que l'animació dins de l'estadi donarà inici mitja hora després.

La cerimònia de celebració del doblet arrencarà a les 21.55 hores. Prèviament també es rendiran homenatges al futbol formatiu (21.15 h), als doblets de l'handbol (21.45) i de l'hoquei patins (21.35).

Un tiromf patit

El Barça va guanyar la Copa del Rei al Sevilla (2-0) en un partit agònic, amb l'expulsió de Javier Mascherano en la primera part, la de Éver Banega en el minut 90 i amb un gol en la pròrroga de Jordi Alba que, al costat d'un altre de Neymar, van segellar un partit immens d'Iniesta i Piqué, protagonistes absoluts del títol que va donar un doblet al quadre blaugrana.

Els dos van escriure el seu nom en la final amb lletres d'or. Tots dos van aguantar al seu equip, que va viure en l´abisme gairebé tot el partit per la desaparició de Mascherano que no va poder aprofitar el Sevilla. La culpa la van tenir els dos jugadors blaugrana. Entre tots dos, van donar la Copa a l'equip de Luis Enrique.

La final de les estelades, com possiblement passarà a la història, no va deixar un futbol de bandera. Aquesta absència de bon futbol es va compensar amb el bon nivell de tots dos equips. Encara que la dada dels primers 45 minuts és rellevant, amb només dos tirs a porta en tota l'acte inicial, sí que va haver-hi nivell. I és que Sevilla i Barcelona no són qualsevol cosa. Són els campions de la Lliga Europa i de la Lliga, respectivament.

Emery, davant la baixa per sanció del francès Steven N'Zonzi, va encertar retrassant a l'argentí Éver Banega. A un pas de marxar a l'Inter de Milà, el migcampista sevillista va donar un recital durant un gran tram del partit. És molt millor amb més visió de camp. Manejant els temps, amb passades gairebé sempre encertades, aporta més que actuant com una espècie de mitjapunta.

Amb Banega intractable, el Barcelona només va trobar la inspiració en Andrés Iniesta, que està en un estat de forma salvatge a menys d'un mes de l'inici de l'Eurocopa. Els únics moments brillants de l'equip de Luis Enrique al principi els va protagonitzar ell. Seva va ser una passada a Luis Suárez magnífic, però l'uruguaià no va aprofitar una relliscada de Rami per batre a Sergio Rico.

El seu tret, que es va marxar fora, al costat d'un cop de cap al final de Gerard Piqué, va anar l'únic bagatge ofensiu del Barcelona en el primer període. Mentre, el Sevilla, molt ben col·locat va sortir al contraatac en moltes ocasions amb la velocitat de Kevin Gameiro, el tercer jugador que cal nomenar pel seu estat de forma.

El francès va protagonitzar la jugada que va marcar el partit. Ja en els primers minuts va anticipar el que anava a passar en una jugada sense transcendència en la qual va marxar per velocitat de Javier Mascherano, que mancant deu minuts va ser expulsat per agafar al davanter sevillista quan, de nou, es va veure superat una altra vegada a la carrera.

Marc-André Ter Stegen va evitar el gol de falta de Banega i el Barcelona, curiosament, va jugar els seus millors minuts amb un menys. Messi, Neymar i Luis Suárez, desapareguts, van oferir petits brots verds a la seva afició. Però era tarda. El dany estava fet. El Barcelona anava a sofrir en la segona part.

Aquesta va començar amb un tret al pal de Banega, que no va baixar el nivell. Tenia la clau del xoc, volia acomiadar-se en gran i gairebé ho va aconseguir. La història de la final oferiria per a ell un comiat més trist en forma d'expulsió. Però, en aquest moment, argentí estava fi i el Barcelona no tenia la sort del seu costat.

I és que després de l'expulsió de Mascherano, va arribar la lesió de Luis Suarez. L'artífex del títol de Lliga va desaparèixer del xoc per una estirada muscular quan quedaven 33 minuts. Rafinha va sortir al camp i, ara sí, va començar l'assetjament final sevillista.

L'equip de Luis Enrique es va encomanar a Gerard Piqué, immens tota la nit. El central va buidar tot el que va arribar a l'àrea de Ter Stegen. Va ser un mur de formigó infranquejable. Ell sol es va bastar per sostenir al Barcelona.

La solidesa de Piqué va desesperar al Sevilla, que malgrat la seva superioritat, no va aconseguir rematar a porteria des del tret al pal de Banega. Els minuts van ser passant i Iniesta, que estava escrivint la seva pròpia crònica estratosfèrica, va provocar l'expulsió de Banega en el minut 90 i el partit va tornar al principi, però aquesta vegada amb una pròrroga per davant.

El Sevilla va perdre la seva oportunitat. Va perdonar gairebé tot un període amb un jugador més i ho va pagar. Trigo a enfonsar-se el que va trigar Messi a aparèixer gairebé per primera vegada amb una passada de somni a Jordi Alba, que va entrar per l'esquerra com una moto per batre a Sergio Rico als sis minuts de la pròrroga.

El cop va ser duríssim per als homes de Emery. Ja no es van aixecar. Van poder rebre més gols, però Sergio Rico ho va evitar amb diverses parades. El segon va arribar per mitjà de Neymar, però va ser testimonial. La Copa és de Piqué i d'Iniesta. La immensitat de tots dos en un xoc ple d'incidents (fins i tot es va lesionar l'àrbitre), va portar el Barça al títol.

-- Fitxa tècnica:

2.- Barcelona: Ter Stegen; Alves, Piqué, Mascherano, Alba (Sergi Roberto, min. 120); Rakitic, Sergio Busquets, Iniesta (Rakitic, min. 46); Messi, Luis Suárez (Rafinha, min. 57) i Neymar Jr.

0.- Sevilla: Rico; Mariano (Konoplyanka, min. 78), Ramí, Carriço, Escudero; Krychowiak, Banega; Coke, Iborra (Llorente, min. 105) Vitolo; i Gameiro.

Gols: 1-0, min. 96: Jordi Alba; 2-0, min. 120+2; Neymar.

Àrbitre: Carlos del Turó Gran (Comitè Madrileny). Va expulsar amb vermella directa a Mascherano (min. 36) per part del Barcelona i per part del Sevilla a Banega (min. 90). I a Carriço, per doble groga en el 121. Va mostrar cartolina groga a Rami (min. 73), Vitolo (min. 75), Iborra (min. 91), Konoplyanka (min. 101), Escudero (min. 103) i Gameiro (min.114) per part del Sevilla i a Jordi Alba (min. 87), Neymar (min. 88), Dani Alves (min.88) i Iniesta (min. 88) per part del Barcelona.