El jutge renya el Barça per interferir en una "controvèrsia política"

22.05.2016 | 00:00

El titular del jutjat contenciós 15 de Madrid no va admetre el recurs del Barça contra la prohibició de les estelades a la final de la Copa del Rei i va retreure al club haver pres partit en una "controvèrsia política" i generar "tensió" abans d'un partit com aquest. Les estelades podran entrar al Calderón gràcies al recurs que va presentar l'associació Drets, que va ser admès divendres passat.
En el seu acte, el jutge argumenta el rebuig d'ahir dient que el club de futbol no està legitimat per presentar un escrit per vulneració del dret a la llibertat d'expressió en no ser una persona física, i a més indica que no li consta cap ordre escrita de la Delegació del Govern de Madrid a les forces de seguretat prohibint les banderes.
El jutge també retreu al club haver-lo presentat. "No s'entén gaire bé que plantegi una acció com la proposada, que és molt diferent, i fins i tot distant", diu, dels objectius del club de promoure l'esport. Recorda que la decisió de prohibir les banderes s'adoptava per motius de seguretat en un partit considerat d'"alt risc", per això afirma que "el Barcelona no hauria de prendre partit per una o una altra posició o controvèrsia política". En fer-ho, insisteix, "està generant més polèmica o tensió de la que ja per si mateix comporta un esdeveniment d'aquestes característiques o importància, sinó apartant-se de la finalitat, sigui principal o complementària, pròpia de les seves funcions estatutàries, entre les quals no està recollida precisament la difusió d'idees o pronunciaments polítics".
Divendres, un altre jutjat de Madrid sí que va permetre als assistents a la final entre el Barcelona i el Sevilla que exhibeixin estelades, en estimar un altre recurs presentat per l'associació d'advocats Drets. Aquest altre jutge considerava que "en cap cas ha resultat provat que l'exhibició de l'estelada pugui incitar a la violència, el racisme, la xenofòbia o qualsevol altra forma de discriminació".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Esports

El Salt Gimnàstic Club arrenca amb 300 gimnastes
El Salt Gimnàstic Club arrenca amb 300 gimnastes

El Salt Gimnàstic Club arrenca amb 300 gimnastes

El Salt Gimnàstic Club segueix creixent i aquesta temporada l'ha arrencada amb 300 gimnastes....

«Ara són vint per fer una feina de massatgista i ´utiller´ que abans jo em feia tot sol»

«Ara són vint per fer una feina de massatgista i ´utiller´ que abans jo em feia tot sol»

Entrevista al que durant més de 30 anys va ser massatgista del Girona FC

Jairo «Si marco no ho celebraré»

Jairo «Si marco no ho celebraré»

El davanter tornarà a Montilivi amb el Numància després d'un any «estrany» al Girona, on va marcar...

Acuña, un altre vell conegut al Numàcia

El paraguaià ha arribat aquest curs a Sòria on, de moment, està entrant intermitentment a l´equip....

Buscador de deportes

Enllaços recomanats: Premis cinema