La intenció d´Èric Vila de marxar als Estat Units era un secret a veus des de feia setmanes i, tot i la voluntat blaugrana de retenir un dels joves catalans amb més futur que ha sortit del seu planter en els últims anys, l´aler de Bescanó jugarà la propera temporada amb la universitat de Texas A&M (actuals campions de la NCAA). Diferents portals especialitzats nord-americans han publicat aquest matinada la incorporació de Vila a Texas A&M, un dels centres acadèmics que l´aler de 18 anys i 2.06 d´alçada va visitar fa unes setmanes. En el tram final de la seva trajectòria en el Barça, Èric Vila ha brillat molt amb el júnior que, entrenat per l´històric Alfred Julbe, ha estat campió d´Espanya i del torneig júnior de l´Eurolliga amb el bescanoní recollint dues mencions individuals de millor jugador.

Vila és el debutant més jove a l´ACB de la història del Barça (amb setze anys) juga a les categories inferiors del Barça d'ençà que era infantil, abans havia començat a jugar a Girona amb el Santa Eugènia, i té una notable tradició esportiva a la família. El seu pare, Claudi Martínez, també es va estrenar a l'ACB amb el Barça i va jugar-hi quatre temporades amb el Valvi a l'època del pavelló de Palau-sacosta; mentre que la seva mare, Esther Vila, va passar pel Segle XXI, va jugar a Primera Divisió en la temporada que hi va competir el GEiEG i va allargar la seva carrera al Salt fins després del naixement del mateix Èric.

ènia, i té una notable tradició esportiva a la família. El seu pare, Claudi Martínez, també es va estrenar a l'ACB amb el Barça i va jugar-hi quatre temporades amb el Valvi a l'època del pavelló de Palau-sacosta; mentre que la seva mare, Esther Vila, va passar pel Segle XXI, va jugar a Primera Divisió en la temporada que hi va competir el GEiEG i va allargar la seva carrera al Salt fins després del naixement del mateix Èric.