A 74 dies de la inauguració dels Jocs Olímpic de Rio de Janeiro, la garrotxina Jennifer Pareja, la capitana de la selecció espanyola femenina de waterpolo, ha sabut que no estarà en la gran cita esportiva de l'any, una decisió «tècnica» del seleccionador Miki Oca que s'ha anat coent a foc lent en els últims mesos.

Ha tingut temps de fer-se a la idea que potser no participaria en els seus segons Jocs. L'última pista la va tenir fa unes tres setmanes, quan va quedar fora de l'equip nacional per jugar un partit de la Lliga Mundial a Rússia. «Està adolorida, però a mi també m'ha costat molt prendre aquesta decisió. Li he donat no mil, sinó dues mil voltes. L'important és el benefici de l'equip», va dir ahir el preparador.

Des que va debutar amb l'equip espanyol amb 19 anys, Pareja (Olot, Girona, 1984) ha estat en tots els seus grans èxits. A la plata olímpica que va obrir el 2012 a Espanya les grans portes del waterpolo mundial, en l'Or aconseguit un any després al Mundial de Barcelona i al campionat europeu assolit el 2014 a Budapest.

Pareja, que va tocar el cel del waterpolo a 2013 quan va ser escollida millor jugadora Mundial (FINA) i Europea (LEN), resumeix la història del waterpolo espanyol, perquè a més dels títols amb l'equip nacional també n'acumula uns quants més amb el CN ??Sabadell : club amb el qual ha aconseguit quatre Copes d'Europa i nou Lligues nacionals. EFE barcelona