El ceretà Josep Antoni Hermida, medalla de plata en els Jocs Olímpics d'Atenes del 2004, a més d'excampió mundial i europeu, participarà a la cita d'enguany a Rio de Janeiro. Es tractarà de la cinquena participació olímpica, i segurament la darrera, del ceretà, que l'agost farà 38 anys, després que ahir es fes pública l'acumulació de punts dels ciclistes de les dues últimes temporades.

Així, Hermida ha estat el segon millor ciclista espanyol els dos últims anys. La temporada passada va acumular 1.032 punts UCI, només darrere de Sergio Mantecón (1.105). Enguany només ha estat superat per Carlos Coloma. Ell en té 861 i el seu rival, 1.114. Aquests dos resultats provoquen que obtingui una de les tres places de les quals disposa l'equip estatal, ja que es troba classificat entre els cinc primers països del rànquing, juntament amb Suïssa, França, la República Txeca i Itàlia. Els altres dos participants que completaran la llista seran, possiblement, Coloma i Mantecón.

Tres diplomes

La particació d'Hermida als Jocs sempre ha estat força positiva. En el seu debut, a Sydney 2000, va ser quart, i a Atenes va assolir la plata. A Pequín 2008 va quedar desè, el seu pitjor resultat i fa quatre anys, a Londres, va tornar a ser quart després d'una fantàstica remuntada. En d'altres competicions també ha excel·lit. Ha estat un cop campió del món individual (2010) i tres vegades campió europeu (2002, 2004 i 2007)