El somni de qualsevol esportista és arribar al més amunt possible. De poder triomfar envoltat dels millors. I?en el món del bàsquet, poder fer un salt als Estats Units sempre és el màxim esglaó possible. El gironí Èric Vila ha aconseguit donar aquest primer pas i després de triomfar a Can Barça al llarg d'aquests últims anys, té molt clar que la temporada vinent seguirà aprenent i meravellant vestint la samarreta de la universitat de Texas A&M, els actuals campions de la prestigiosa NCAA.

L'aler bescanoní tenia entre cella i cella que el seu futur passava per creuar l'oceà Atlàntic i, després de visitar diversos centres acadèmics, finalment s'ha decidit pel texà, tal i com informaven ahir diversos portals especialitzats nord-americans. L'actual debutant més jove de l'ACB?de la història del Barça (amb només 16 anys), formava part del planter blaugrana després de donar els seus primers passos a Girona amb el Santa Eugènia. Darrerament, Èric Vila ha brillat amb el júnior d'Alfred Julbe, un equip que s'ha proclamat campió d'Espanya (va ser designat MVP del torneig) i també guanyador de l'Eurolliga júnior (escollit com el millor jugador de la Final Four).

Vila comptava amb ofertes d'importants universitats de la NCAA?com ho són Oregon, Wichita State, Utah, Houston i Wake Forest.