Les dues últimes setmanes han estat complicades per a la gent que viu el dia a dia de l'Uni Girona. La sensació que no es valorava l'esforç d'un club que, amb un únic treballador en nòmina més enllà de tècnics i jugadores, és capaç de competir a l'Eurolliga havia provocat el desànim a bona part de la gent que tira endavant l'Uni. La primera reunió amb les institucions va acabar molt malament, Ajuntament i Diputació varen plantejar una contundent i inesperada retallada de les ajudes econòmiques, però, a poc a poc, i després de converses menys tenses, les parts han anat acostant postures i a Fontajau ja es comença a tornar a mirar cap al mercat de jugadores. L'Spar Citylift Girona podria tornar anunciar aviat noves incorporacions a la plantilla, començant per una pivot comunitària, en un fet que demostraria que les institucions han suavitzat la seva postura acostant-se més a la idea que havia explicat Isabel Muradàs sobre el mateix parquet del Würzburg de Salamanca minuts després de l'últim partit de la final contra Perfumerías Avenida. «Ajudarem en el que puguem perquè l'Uni torni a jugar l'Eurolliga, perquè s'ho mereix i perquè el club i les jugadores s'ho han guanyat a la pista», deia la regidora d'Esports.

La participació en l'Eurolliga de la què es parlava el 23 d'abril a Salamanca no depèn ni del club gironí ni de les institucions. Està a les mans del Conquero, que és qui va aconseguir la plaça, que busca recursos per anar a Europa. Si el club de Huelva no pot sortir a l'Eurolliga s'obriria la porta a l'Spar Citylift Girona, però, de moment, i després de la nova dinàmica en què han entrat les converses entre club i institucions, ara a Fontajau es té clar que, com a mínim, l'equip jugarà l'Eurocup.

Planificació aturada

El pessimisme resultant de la primera reunió amb les institucions va provocar que l'Uni deixés congelada tota la seva planificació esportiva quan, precisament, just abans d'aquella trobada s'havien anunciat les renovacions d'Ify Ibekwe i Artemis Spanou. Ni tan sols s'ha fet encara oficial la incorporació d'Eric Surís com a nou tècnic i, des d'aquell dia, l'únic moviment esportiu ha estat la renovació de paraula de Noemí Jordana. Des de Suècia, on es trobava de vacances, la veterana base de l'Uni va llegir les notícies al voltant de la reunió amb les institucions i va decidir fer un pas endavant. Jordana va enviar un missatge de veu a Pere Puig, director esportiu del club, dient que continuaria jugant un any més i que ja parlarien del seu contracte més endavant. «L'Uni és com la família, i quan la família té problemes l'has d'ajudar», raonava Jordana un cop va haver tornat a Girona.

Noemí Jordana, la mataronina Rosó Buch (fitxada del Conquero), Ify Ibekwe i Artemis Spanou són les quatre úniques jugadores confirmades en un Spar Citylift Girona que, com per altra banda li ha passat sempre, tornarà a fer una plantilla ajustada a les seves limitacions econòmiques, amb no més de vuit jugadores professionals. Mima Coulibaly tenia una temporada més de contracte si l'Uni jugava l'Eurolliga, possibilitat que ara mateix no es pot assegurar ni de bon tros i, per tant, la continuïtat de la pivot de Mali a Fontajau no és gens clara. El desllorigament de les converses amb les institucions permetrà que, en els propers dies, l'Uni comenci a poder aclarir el futur de Coulibaly i de la resta de la plantilla i planifiqui definitivament l'equip que competirà la propera temporada a la Lliga i, si es pot, a Europa.