Prop de 600 corredors participaran aquest diumenge a la primera la Cerdanya MTB Challenge. La cursa manté la mateixa filosofia que la seva homòloga a Girona (la segona edició de la Girona MTB Challenge es va disputar el passat 10 d'abril). 90 quilòmetres i 2400 metres de desnivell positiu per donar forma a una autèntica marató de bicicleta de muntanya a La Cerdanya. Una oportunitat única i irrepetible per descobrir tots els secrets que amaga la gran vall del Pirineu.

El complex poliesportiu de Puigcerdà serà l'epicentre de la cursa. La capital de comarca acollirà l'arribada de la prova així com tots els serveis necessaris per corredors, familiars i amics. La sortida de la Cerdanya MTB Challenge també tindrà lloc dins del terme municipal de Puigcerdà, però ho farà des de Vilallobent a les nou del matí. Els corredors podran arribar-hi còmodament en bicicleta. Només tres quilòmetres separen l'arribada i la sortida de la prova.

Menys en el tram final on l'itinerari serpenteja la zona fronterera amb França, la cursa trepitja sòl català. Cal tenir en compte que La Cerdanya és un territori a cavall de comarques catalanes i franceses. Des de Vilallobent els participants s'endinsaran al cor de la Gran Vall. En els primers quilòmetres els hi espera una exigent ascensió ideal per estirar la carrera i agafar una bona posició per fer front als 90 quilòmetres.

Tot el que puja, baixa. Després de la primera dificultat del dia, els corredors descendiran fins a Queixans per encarar un terreny trencacames per camins i corriols de pobles entranyables. A Sansor, quilòmetre 25, hi haurà situat el primer punt d'avituallament. Serà primordial regular les forces perquè a partir del quilòmetre 42 arriba el punt més exigent de la cursa. Es tracta d'una llarga ascensió fins al Roc del Quir (km. 57) a 1734 metres d'altitud, sostre de la cursa. Pel camí, deixaran enrere Éller (segon avituallament) i Maranges.

Tornaran a perdre altura fins a Ger (km. 68,5) on hi haurà situat el darrer dels avituallaments per encarar el tram final de cursa. Una petita ascensió a Guils de Cerdanya i l'aproximació a Puigcerdà determinaran la sort d'aquesta primera edició de la Cerdanya MTB Challenge. Els participants podran fer front a aquest recorregut en dues modalitats: per equips de dos o de manera individual.