El pavelló poliesportiu de Salt acollirà aquest demà el primer combat de boxa professional que es farà a Girona des de la dècada dels 70. La vetllada, organitzada per Oswald Gym i anomenada Lords of the Ring XIII, suposarà el debut en la boxa professional del gironí Isma Peregrina, que s'enfrontarà al valencià Miguel Micaelo. També tindran lloc diversos enfrontaments de kickboxing.

Peregrina (Oswald Gym) porta dotze anys competint en kickboxing, i ha estat, entre altres, campió de Catalunya i Espanya, a banda d'haver participat en diverses competicions internacionals. Ara, però, fa un pas més en endinsar-se en el món de la boxa professional, que es caracteritza, segons explica ell mateix, perquè els contrincants porten embenatge dur en lloc de tou, van sense casc i, en la seva categoria (pes mitjà), utilitzen guants de deu unces. Malgrat que ciutats com Blanes o Figueres sí que n'han acollit, a Girona i rodalies no es vivia cap combat professional des de la dècada dels 70. De fet, durant els anys 40 i 50 sí que s'havien organitzat combats a la ciutat, però des de principis dels any 70 només s'han celebrat combats de kickboxing o de boxa amateur.

Ara, però, Peregrina assegura que els esports de contacte viuen un bon moment a Girona, ja que hi ha un renovat interès. «Hi ha moltes joves promeses, sobretot en la disciplina del kickboxing, i s'ha creat una afició important que abans no existia», assenyala. «Volem convertir Girona en un referent d'aquest esport», afegeix.

De fet, el propi Oswald Gym va organitzar el 2012 una vetllada de kickboxing que va reunir un miler d'espectadors. Peregrina subratlla que el públic d'aquest esport és «molt noble i respectuós» i que no hi ha hagut mai cap tipus de problema, al contrari del que succeeix a vegades amb altres esports més majoritaris.

Peregrina, que encara el combat amb una situació física complicada -s'ha trencat el braç en cinc ocasions-, assegura que la boxa és com un «joc d'escacs» i d'estratègia, ja que guanya el més intel·ligent i no necessàriament el més fort. Per això, es mostra molt «il·lusionat» davant d'aquest repte i assegura que, si surt vencedor, descansarà un parell de mesos i després continuarà obrint-se camí amb altres combats de boxa professional. «Per mi és molt important donar a conèixer Girona en el món de la boxa o el kickboxing. És un orgull poder defensar la meva ciutat i donar-la a conèixer, perquè sento que la gent d'aquí sempre m'ha estimat i m'ha donat suport», asenyala. «Quan em pregunten si sóc català o espanyol, jo sempre responc el mateix: només gironí», conclou.

Més enllà del combat de boxa professional, la vetllada de demà, que començarà a partir de les sis de la tarda, oferirà també una selecció de combats de kickboxing. Entre els joves que hi participaran hi haurà Isaac Povillo (Oswald Gym), que s'enfrontarà a Rafa España (Team Albino); Cristian Caballero (Oswald Gym) contra Adil Blalet (Gym Coliseo);?Alan Gasparoni (Team Albino) i Ivan Franco (KO Verdun);?i Antonio Cortés (Gym Coliseo) i Valentin Ivascu (Gym Alt Empordà). En categoria femenina s'enfrontaran Sara Gascons (Team Albino) i Sonia Rodríguez (Gym Furio Jol).