L'Spar Citylift Girona tornarà a competir la temporada que ve a Europa (Eurocup o Eurolliga, en funció de si el Conquero renuncia a la màxima competició continental) i aspirarà a tot a la Lliga Femenina. El club ha acabat reconduint les converses amb les institucions i fruit de l'acord al qual s'ha arribat (i que es va escenificar aquest divendres a la tarda a l'Ajuntament), té la viabilitat garantida per desenvolupar un projecte prou ambiciós com per seguir engrescant els seus aficionats.

Ara la planificació esportiva que havia quedat aturada a l'espera de veure quin suport econòmic tindria l'Uni ja s'ha pogut tornar a reprendre. Dijous s'anunciava el fitxatge de la portuguesa Sofia Silva (Zamora) i el següent objectiu és tancar en els propers dies el nom del nou entrenador. Eric Surís continua sent el candidat número 1 a rellevar Xavi Fernández a la banqueta. I la seva arribada podria confirmar-se al llarg de la setmana que ve.

Mentretant, divendres a la tarda, l'Ajuntament, la Diputació, la Generalitat de Catalunya i el club anunciaven públicament que havien tancat «un acord de col·laboració» per a la temporada 2016-17. L'entesa »garanteix l'estabilitat econòmica necessària per planificar un equip capaç d'aspirar als màxims objectius esportius i socials possibles en la propera temporada», segons el comunicat que va oferir l'Ajuntament. No hi va haver lloc per a preguntes, perquè el consistori va considerar que el tema es podia despatxar amb una freda nota de premsa. En aquesta trobada també hi van ser presents representants dels patrocinadors principals de l'Uni, Spar i Citylift.

De moment la plantilla de l'Uni per a la propera temporada la conformen cinc jugadores. A més de Silva, l'última incorporació, es compta amb Noemí Jordana, Rosó Buch (Conquero), Ify Ibekwe i Artemis Spanou. El futur de Coulibaly és a l'aire en funció de sí l'equip juga o no l'Eurolliga. El club està a l'espera de tancar, com a mínin, un parell de fitxatges més però abans el seu objectiu és poder confirmar Eric Surís com a nou entrenador, rellevant Xavi Fernández.