Si la setmana passada era el jove Verstappen qui donava la campanada amb Red Bull guanyant a Barcelona, ahir va ser el seu company d'equip, Daniel Ricciardo, qui va superar als dos màxims favorits per endur-se la "pole" a Mònaco: Nico Rosberg i Lewis Hamilton. L'australià es perfila així com el gran favorit a la victòria, sobretot per la dificultat que suposa avançar en aquest circuit. La sortida doncs, es preveu clau avui. Es veia a venir que el traçat monegasc s'ajustava a les característiques del Red Bull i es va acabar demostrant amb un temps que va deixar amb un pam de nas Rosberg, que competia a casa, i és que l'alemany viu a Mònaco.

Ricciardo va ser l'únic capaç de baixar del minut i 14 segons, a banda dels dos Mercedes, que mengen a part. En canvi Verstappen, que va meravellar a Barcelona, tindrà una cursa complicada. Sortirà des de l'última fila de la graella després d'encastar el seu monoplaça contra el mur de Mònaco. Un error de joventut que li augura una cursa amb molt poques opcions.

Qui tampoc va tenir una jornada gaire lluïda van ser els Ferrari. Vettel va acabar quart, però molt lluny dels temps dels Mercedes i el Red Bull, i Raikkonen no va entrar en la Q3 i sortirà onzè, amb poques opcions més enllà de lluitar per entrar a la lluita pels punts. L'altra cara de la moneda són els Force India. Un cotxe, aparentment inferior, que està sorprenent i ja és habitual trobar Hulkenberg i Pérez superant les dues primeres sessions de classificació i situats en els llocs capdavanters. Ahir l'alemany va ser cinquè i el mexicà setè.

Sáinz i Alonso, amb opcions

El circuit de Mònaco presagiava que podria ser un bon lloc per a Alonso per aconseguir acostar-se a les posicions del davant. I ho va ser. L'asturià va a tornar a ser més ràpid que el seu company d'equip, Jenson Button, i es va classificar en novena posició. Menció a part mereix Carlos Sáinz. El madrileny, alliberat de la pressió que suposava competir contra Verstappen, s'ha deixat anar i cada cop està més còmode amb el seu Toro Rosso. Ahir va ser sisè i qui sap si la cursa el permet arribar a posicions de podi. Tant a Alonso com a Sáinz els cal una bona sortida i arribar sense tocar-se en el primer revolt del circuit monegasc, i que el cotxe aguanti sense problemes. A banda, és clar, d'una bona estratègia dels seus equips que els permeti arribar amb opcions al final.