L'Espanyol informava ahir que l'ampliació de capital portada a terme per l'entitat serà d'un màxim de 150 milions d'euros, cosa que es converteix en un rècord en el futbol estatal. El club també va concretar la data de la pròxima Junta Extraordinària d'Accionistes, fixada pel 30 de juny a l'Auditori de Cornellà.

El valor nominal de totes les accions, noves i existents, passarà a ser de 6 euros. Per portar a terme aquesta ampliació, s'emetran un màxim de 25 milions de participacions. Aquesta operació, segons l'Espanyol, permetrà apuntalar l'economia i edificar un projecte sòlid, a nivell institucional i esportiu.

A més, l'ordre del dia de la Junta preveu en el seu primer punt la fixació del nombre de membres del Consell d'Administració i la ratificació d'aquestes figures nomenades per cooptació. El nomenament del càrrec de president del Consell és el segon punt.

Després, en el tercer i el quart, es procedirà a l'aprovació del balanç a data d'1 gener del 2016, verificat per l'auditor de comptes. També s'aplicarà la reserva legal, voluntària i subvencions de capital a la compensació d'exercicis anteriors "així com de reserves negatives existents".

L'ampliació de 150 milions, una xifra rècord a l'entitat i també a la Lliga espanyola, ocuparà la resta de l'ordre del dia.

Amb tots aquests moviments, Xen Yansheng (que posseeix el 56 per cent del capital social) pot passar a ostentar entre el 80 i 90 per cent de l'Espanyol.