Un gol de Pol Compte al derbi contra l'Escala i l'empat entre l'Horta amb el Marató van rubricar una temporada històrica per a La Jonquera. L'equip d'Àxel Vizuete, remodelat completament l'estiu passat amb l'únic objectiu de la salvació, disputarà per primera vegada la promoció d'ascens a la Tercera Divisió. El seu rival serà el Santboià, un club amb més història i sobretot pressupost que l'empordanès, però també amb molta més pressió i necessitat. L'eliminatòria arrancarà aquest proper diumenge a Les Forques. Si no hi ha cap canvi de darrera hora, l'anada es jugarà a les 6 de la tarda. Una setmana més tard, la tornada es disputarà a la mateixa hora al Joan Baptista Milà de Sant Boi de Llobregat. Així ho va determinar el sorteig celebrat ahir a la seu de la Federació Catalana de Futbol, amb la presència d'Àxel Vizuete.

El tècnic dels gironins valorava el sorteig, el rival i també treia pit davant l'excel·lent temporada dels seus homes, que tenir l'oportunitat posar la cirereta del pastís amb el que seria un ascens històric. «L'any que hem fet és molt gran, per treure's el barret. Aquesta promoció és un premi al treball ben fet. Tots plegats ho estem gaudint i ara ens toca rematar la feina». Durant tot l'any, Vizuete ha estat del parer d'anar «partit a partit» i no es va desviar ni un pèl d'aquest camí fins i tot quan l'equip ja donava símptomes de ser un clar candidat a lluitar per l'ascens. «Ens ha anat bé pensar així. Ara ja només pensem a pujar. Afrontarem el primer partit a casa i ens hem de preparar al cent per cent per guanyar-lo».

Vizuete també donava molta importància al fet d'haver aconseguit la segona plaça final de la lliga sobretot després d'haver viscut «una setmana molt dura», amb un «arbitratge duríssim» al camp del Mollet i uns incidents al tram final del matx que va posar La Jonquera a l'ull de l'huracà pràcticament sense voler-ho. «S'havia sigut molt injust amb nosaltres. Al primer entrenament després de tot el que va passar els vaig dir als meus jugadors que eren molt grans i que tenia un mèrit terrible el que havien aconseguit. Per això, la classificació per la promoció va ser un esclat d'alegria enorme. Quan tens la sensació que tot està perdut i ho aconsegueixes, es triplica la felicitat».

«Contentíssim» per haver aconseguit quelcom «històric» per a l'entitat empordanesa, Vizuete recorda el «mèrit» d'haver tancat la lliga en segon lloc quan «a l'estiu es van fitxar 18 jugadors i l'entrenador també era nou. Tot això necessita un procés d'adaptació».

L'últim esglaó per ser l'any vinent a Tercera és el Santboià, un autèntic equipàs que va quedar segon de l'altre grup i que no va pujar pel gol average desfavorable amb el Castelldefels. «Per pressupost, història, entitat i jugadors té l'obligació de pujar. Té futbolistes amb experiència a Segona B?i Tercera, és l'equip que menys partits ha perdut i que ?menys gols ha encaixat. Amb això ja es veu quin és el seu potencial», avisa. No obstant, tot i recordar que «tothom dóna per fet que ells ens guanyaran i acabaran pujant», no llança ni de bon tros la tovallola. «Anirem amb tot. Ells tenen l'obligació de pujar i nosaltres no. Un cop siguem al camp, estarem tots dos equips al mateix nivell».

Per al duel d'anada, Massó està sancionat per acumulació de targetes, mentre que Boido Balde i Amós Gasca arrosseguen una sanció arran dels incidents al camp del Mollet i estan també descartats.