El pilot gironí Maverick Viñales (Suzuki GSX-RR) va dir ahir que el seu objectiu en el Gran Premi de Catalunya, que es disputarà diumenge al circuit de Montmeló, és «lluitar pel podi». En la presentació de la setena cita del Mundial de MotoGP, l´empordanès va considerar que les característiques del traçat català són ideals perquè les Suzuki puguin aconseguir un bon resultat.

«Podem lluitar pel podi. A Mugello em vaig sentir molt fort. El Circuit de Catalunya realment és molt bo per a la nostra moto i ara em sento bé. Vam fer un test a València fa uns dies i em vaig sentir molt ràpid, i realment estic molt motivat per a aquest Gran Premi», va subratllar. L'optimisme de Viñales es fonamenta també pel bon paper que les Suzuki van realitzar l'any passat en el traçat català, on en la tanda de qualificació van ocupar les dues primeres posicions de la graella. «Ens interessa més el que passi diumenge que dissabte, però seria molt positiu estar en primera línia i pujar al podi», va afegir. Maverick va recordar que aquest any està rodant «per estar a davant», al costat de les primeres espases.

El Circuit de Barcelona-Catalunya preveu una assistència superior als 97.000 espectadors en la carrera de diumenge, segons va expressar en la presentació d´ahir el president de la instal·lació, Vicenç Aguilera. Divendres es faran els primers entrenaments lliures.