Messi declara davant el tribunal que el jutja per frau fiscal

El futbolista i el seu pare estan acusats de defraudar a Hisenda 4,1 milions d'euros entre 2007 i 2009

02.06.2016 | 13:48
Messi declara davant el tribunal que el jutja per frau fiscal

L'internacional argentí Lionel Messi ha arribat a l'Audiència de Barcelona, on avui ha de comparèixer davant el tribunal que el jutja per tres delictes contra la Hisenda Pública, acompanyat del seu pare i del seu germà i amb el suport del FC Barcelona, enmig d'una gran expectació mediàtica.

L'astre argentí ha arribat a l'Audiència de Barcelona a les 10.15 hores en una furgoneta conduïda per un empleat del FC Barcelona i ha pujat per l'escalinata principal de l'edifici judicial escortat pels membres de seguretat del club blaugrana.

Lionel Messi i el seu pare, Jorge Horacio Messi, compareixen avui a l'Audiència de Barcelona en el judici que se segueix contra ells per tres delictes contra la Hisenda Pública, en una vista en la qual el fiscal no exerceix l'acusació contra el davanter, mentre l'Advocacia de l'Estat li demana 22 mesos de presó.

A l'interior de l'edifici judicial esperaven els Messi el portaveu del FC Barcelona, Josep Vives, i el cap de seguretat del club blaugrana.

El quíntuple guanyador de la Pilota d'Or, acompanyat pel seu germà Rodrigo, ha entrat a l'Audiència enmig d'una gran expectació mediàtica, per un passadís de seguretat establert amb tanques metàl·liques i custodiat per agents de seguretat del club blaugrana.

Alguns dels curiosos que contemplaven l'arribada de Messi han aplaudit el futbolista, si bé una de les persones que l'esperava li ha cridat: "Messi, paga a Hisenda" i "Hisenda som tots".

L'Advocacia de l'Estat demana 22 mesos de presó per a Messi i el seu pare per haver defraudat 4,1 milions d'euros dels beneficis recaptats amb els drets d'imatge del futbolista entre els anys 2007 i 2009.

Per contra, la Fiscalia demana que s'arxivi la causa contra Messi i es condemni el seu pare a 18 mesos de presó per tres delictes de frau fiscal, perquè segons la seva opinió el futbolista no va tenir coneixement del frau perpetrat pel seu pare i representant.

El ministeri públic, que va ser el que va presentar la querella contra el futbolista i el seu pare que ha desembocat en el judici, va canviar la seva posició i va exculpar el davanter del Barça, després que els imputats entreguessin al jutjat 5 milions d'euros, que incloïen la suma defraudada més els interessos.

En la seva declaració com a imputat al setembre del 2013, el pare de Messi va assumir davant la jutge tota la responsabilitat en la gestió tributària del seu fill, però la instructora va acordar mantenir el futbolista imputat en la causa, en una decisió que després va tenir el suport de l'Audiència de Barcelona.

En el judici, que es va iniciar dimarts passat, ni Messi ni el seu pare s'han assegut fins avui al banc dels acusats, ja que no estan obligats a això, ja que la pena que afronten és menor a dos anys de presó.

La sala ha permès també als acusats declarar després que ho facin els testimonis i s'exposin les pericials, un canvi en l'ordre habitual de les vistes orals que permet als processats ser interrogats després de conèixer les proves en contra seu, cosa que els confereix més garanties.

A la sessió d'ahir, els socis administradors del despatx que ha portat els assumptes fiscals de Lionel Messi des del 2004 van exonerar de tota responsabilitat el futbolista, en consonància per allò mantingut per la seva defensa, que al·lega que el jugador vivia absolutament aliè a la forma en la qual el seu pare i els seus assessors gestionaven el seu patrimoni, intentant demostrar que no només no llegia el que signava sinó que, moltes vegades, ni tan sols era ell qui rubricava els contractes, sinó una tercera persona.

Després de la declaració de Messi i del seu pare, el judici prosseguirà demà amb els informes finals de la Fiscalia, l'advocat de l'Estat i les defenses, tràmit final abans de donar l'última paraula als acusats i que el tribunal deixi el cas vist per a sentència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Buscador de deportes

Enllaços recomanats: Premis cinema