El secretari tècnic del Barcelona, Robert Fernández, es va mostrar ahir convençut que Javier Mascherano i Neymar vestiran la samarreta blaugrana la temporada que ve, mentre que va confirmar que el club repescarà Denis Suárez del Vila-real i va admetre la marxa de Dani Alves, de franc.

En una compareixença de premsa en la qual va fer una valoració esportiva de la temporada i va desgranar els plans de futur amb vistes al mercat d'estiu, el responsable esportiu del primer equip de futbol va sortit del pas de les informacions que situen l'argentí i el brasiler lluny del Camp Nou. Sobre Mascherano, Robert, qui en la mateixa compareixença va anunciar l'adéu de Dani Alves, va deixar clar que l'argentí no seguirà els passos del lateral brasiler.

«Vaig parlar amb Javier en el seu moment. Sap quina és l'opinió generalitzada de tots. Mascherano continuarà al Barcelona i buscarem un marc que sigui positiu», va puntualitzar el secretari tècnic. Un altre dels noms propis de la roda de premsa va ser el de Neymar, qui encara no ha signat l'ampliació de contracte amb el Barcelona. «Té un acord amb el club i ho notificarà. Em preguntes si continuarà Neymar? Continuarà», va subratllar Roberto, qui va destacar que el davanter està «feliç» a Barcelona i que «ni ell ni el seu entorn han manifestat cap situació de nerviosisme» amb la seva situació.

Una de les noves cares en la pretemporada del primer equip blaugrana serà Denis Suárez. El Barcelona notificarà el pròxim 1 de juliol al Vila-real que fa efectiva la clàusula de recompra del jugador gallec. Menys clara està la presència de Marc Bartra el pròxim curs, encara que la intenció de Robert és que, si el defensa finalment deixa el primer equip, segueixi vinculat al club.

«Ja veurem què és el que decidirà Bartra. Jo no vull que se'n vagi i, si ho fa, vull que estigui vinculat i que triomfi al Barça», va subratllar sobre el cas d'un dels jugadors menys utilitzats per Luis Enrique aquesta temporada.

Precisament, la del central és una de les posicions que el Barcelona haurà de reforçar en el pròxim mercat. El secretari tècnic va assenyalar que el club estudia molts noms per ocupar aquesta posició, si bé va voler emfatitzar que no s'han posat en contacte amb el defensa brasiler del PSG Marquinhos. «És un jugador que agrada a qualsevol, però ni he parlat amb el jugador ni amb el PSG», va dir.

Un dels futbolistes que van sonar amb força l'hivern passat per reforçar la davantera blaugrana va ser Nolito, de qui Robert ha eluditr valorar el seu possible fitxatge. «Ni confirmo ni desmenteixo res. Parlar de jugadors en concret complica la negociació. Crec que això va ser perjudicial l'hivern passat. Tenim tots els respectes al club i al jugador i no faré cap tipus de valoració», va indicar.

En qualsevol cas, no va voler donar a conèixer el pressupost amb el qual compta per reforçar la primera plantilla, si bé va destacar que «pot variar en qualsevol moment». En el capítol de sortides, entre els plans del club no es preveu la marxa de cap dels dos porters, Marc-André Ter Stegen i Claudio Bravo, que en les dues últimes temporades s'han repartit la titularitat.

En aquest sentit, el secretari tècnic blaugrana va admetre que va parlar amb el porter teutó i el seu entorn, als quals va transmetre un missatge de tranquil·litat. «Vaig parlar amb el seu entorn però estic molt content de com van les coses, de l'evolució i estic molt tranquil. El més important és la tranquil·litat», considera. Finalment, no preveu que Arda Turan canviï d'aires aquest estiu, ja que el cos tècnic espera que sigui un jugador «determinant» amb vista a la temporada 2016-17.