El tècnic Quique Sánchez Flores (Madrid, 1965) s'ha convertit aquest matí en el nou entrenador de l'Espanyol per a les tres pròximes temporades, segons ha anunciat l'entitat blanc-i-blava. Sánchez Flores, fins ara al capdavant del Watford anglès, serà presentat oficialment el proper dilluns 13 de juny a l'estadi de l'Espanyol.

El tècnic madrileny substitueix Constantin Galca al capdavant del nou projecte de Chen Yanseng, al qual en les pròximes setmanes s'hi afegiran les pertinents incorporacions. Yanseng va mantenir fa uns dies una reunió amb el nou tècnic del club per definir les noves línies mestres de l'Espanyol 2016-2017. Sánchez Flores signarà per a les tres pròximes temporades i falta per definir l'equip tècnic que l'acompanyarà.

L'entrenador compta amb una àmplia trajectòria tant com a jugador com a les banquetes. Va debutar la temporada 1984-85 a Primera amb el València, club en el qual hi va estar durant deu temporades. Posteriorment va jugar dues temporades amb el Reial Madrid (1994-95 i 1995-96) i va finalitzar la seva carrera com a jugador en el Saragossa (1996-97). Amb la selecció espanyola hi va jugar 15 partits amb l'absoluta. El seu palmarès com a jugador inclou una Lliga i va ser campió d'Europa sub-21 amb aquesta selecció inferior.

Com a entrenador, es va foguejar en les categories inferiors del Reial Madrid i va debutar com a tècnic a Primera amb el Getafe. Posteriorment va signar pel València, equip al qual va aconseguir classificar dues temporades consecutives per a la Lliga de Campions. En la temporada 2008-09 es va fer càrrec del Benfica portuguès, amb el qual va guanyar la Copa de la Lliga de Portugal, i entre el 2009 i el 2011 va entrenar l'Atlètic de Madrid, club amb el qual va conquistar la Lliga Europa i la Supercopa d'Europa.

També va guanyar títols durant la seva estada a la Unió dels Emirats Àrabs (Copa de la Unió dels Emirats Àrabs 2012) i President Cup de la Unió dels Emirats Àrabs (2013). La seva última experiència com a tècnic el va portar a Anglaterra per fer-se càrrec del Watford, equip amb el qual va arribar a les semifinals de la FA Cup.