Ripoll serà enguany l'escenari de la gala del lliurament dels Premis Girona és Esport, que arriba ja a la seva quarta edició premiant els millors esportistes, equips, clubs, entrenadors i directius de la temporada. Entre les propostes presentades als premis d'aquest any, fins ara hi ha esportistes com Eduard Nonó (Handbol), Pere Pons (Futbol) o Quim Fontané (Piragüisme). També els equips de l'Handbol Bordils, el Girona FC o l'Uni Girona i diversos clubs i entrenadors, així com també eportistes de base.

La presentació de candidatures als Premis Girona és Esport, és lliure i la pot fer qualsevol persona física, club, federació o entitat que ho consideri oportú. Les bases de cada categoria i també el formulari per presentar candidats es poden trobar a la pàgina web www.gironaesesport.cat. La data límit per presentar candidatures és el dia 15 de juny.

Un cop rebudes totes les candidatures, el Jurat dels Premis Girona és Esport, format per una trentena de persones, representants d'institucions, clubs, federacions i mitjans de comunicació es reuniran per decidir els tres finalistes de cada categoria. D'aquesta tria, n'haurà de sortir abans del dia 29 de juny el guanyador final de cada premi.

Cal recordar que l'edició d'enguany també serà la segona en què es farà el lliurament dels Premis Comarcals, impulsats per Girona és Esport i pels diferents Consells Esportius de les comarques de Girona. Aquests premis, tenen com a objectiu reconèixer la tasca esportiva de persones individuals o de col·lectius i de clubs, més enllà del seu rendiment purament esportiu de la temporada en curs.