La grandíssima actuació d'Alba Torrens (22 punts), molt ben secundada per Sancho Little (12 i 13 reb.) i Marta Xargay (12 punts.), al costat de la velocitat i la defensa de tot l'equip espanyol, va permetre a la selecció dominar amb claredat la Xina per 43-77 i fer un important pas que l'acosta als Jocs de Rio de Janeiro 2016.

L'equip espanyol va sortir al Preolímpic de Nantes amb les idees molt clares des de l'inici. La seva idea era intentar una gran defensa i imprimir la major velocitat possible en el joc, per sobre d'algun que altre error o imprecisió.

Després d'uns instants d'acoblament, les espanyoles van aconseguir posar-se per primera vegada a dalt en el marcador al minut 3 (4-6) i a partir d'aquest moment no van deixar d'estar en números positius en tot el partit.

Després de tres anys a la Lliga xinesa, el seleccionador Lucas Mondelo coneix a les jugadores rivals i, sobretot, les seves virtuts i defectes. I va decidir atacar per aquí, pels defectes. Les xineses es incomoden quan tenen una defensa enganxosa davant i pateixen amb la velocitat de les accions. I Espanya va brodar aquests dos aspectes. El primer quart va finalitzar amb un 8-15, amb Sancho Little deixant mostres de la seva categoria i Laia Palau interpretant a la perfecció les instruccions de l'entrenador.

En el segon quart, Espanya no va abaixar el pistó. Va seguir apostant per una defensa molt bona i per mantenir la velocitat de joc tot l'alta possible, independentment de si estaven en transició o en atac estàtic. A més, l'aparició en atac d'Alba Torrens va fer possible que els avantatges comencessin a adquirir proporcions interessants, 12-22 (min.14.30) i 16-33 (min.18). Així les coses l'equip espanyol va arribar el vestidor amb un marcador reconfortant, 21-35.

Un 0-6 de sortida en l'últim quart (35-60, min.33) va confirmar, encara més, l'opció de victòria de l'equip espanyol. El triomf final, per 34 punts d'avantatge, l'apropa molt als encreuaments de quarts de final, avantsala d'obtenir el passaport per als Jocs. Avui jugaran contra Veneçuela.