La detenció de l'entrenador somali Jama Aden en el marc d'una operació contra el tràfic de substàncies dopants a Sabadell posa sota sospita els èxits d'atletes consagrats com l'etíop Genzebe Dibaba, campiona mundial de 1.500, i l'algerià Taoufin Makhlaufi, campió olímpic. Els Mossos d'Esquadra van anar ahir al matí a l'Hotel Arrahona, del carrer Barcelona de Sabadell, on ha establert la seva seu d'entrenament Jama Aden i, després de registrar les habitacions del grup, van detenir el tècnic que també va fer campió mundial a Roma'87 el somali Abdi Bile, per davant de l'espanyol José Luis González.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, va explicar que en els registres portats a terme en sis habitacions de l'hotel Arrahona de Sabadell s'han trobat més de 60 xeringues usades, EPO, anabolitzants i medicaments il·legals a Espanya destinats a la recuperació endovenosa. En l'operació, els Mossos van detenir Aden, de nacionalitat somali, així com un col·laborador seu, un fisioterapeuta de nacionalitat marroquina, tots dos acusats d'un delicte de tràfic de substàncies dopants i de tràfic de medicaments il·legals, i també van denunciar un dels atletes, un esportista no olímpic.

Posteriorment al registre de l'hotel, els Mossos van anar a les pistes d'atletisme de Sabadell, on on sis metges de la Federació Internacional d'Atletisme (IAFF) els esperaven per sotmetre a controls antidopatge gairebé tots els atletes del grup de Jama Aden.