El grup de xou del Club Patinatge Artístic Olot, el Girona FC i el Girona CH són els tres finalistes dels Premis Girona és Esport 2016 - guardó patrocinat per Diari de Girona- que premia el millor equip de la temporada. En l'aspecte individual, el premi Diputació de Girona de la categoria absoluta masculina se'l disputaran el triatleta Nan Oliveras, l'atleta paralímpic Xavi Porras i el jugador d'hoquei patins Jordi Adroher.

En noies, les tres finalistes del premi Diputació de Girona són la patinadora sobre gel Laia Bertran, la gimnasta Nora Fernández i la jugadora de futbol Melani Serrano. Així es va decidir en la reunió del jurat dels Premis Girona és Esport, format per més de trenta persones de diferents àmbits, i que va fer les seves votacions després de valorar tots i cadascun dels arguments dels diferents, equips, clubs, directius i esportistes presentats.

En la categoria de promoció masculina, els tres finalistes són el també patinador sobre gel Eric Alís, el jugador d'handbol Natan Suarez i el jugador de bàsquet Eric Vila.

En noies de promoció, el jurat haurà d'escollir ara entre la gimnasta Aida València, la patinadora Paula Martí, la gimnasta Jana Caballero i la jugadora de futbol Ariadna Rovirola, atès l'empat a vots entre dues de les quatre finalistes que hi va haver en aquesta categoria.

Pel que fa al premi al millor entrenador de la temporada, els tres finalistes són la parella de tècnics del CPA Olot formada per Esther Fàbrega i Ricard Planiol -guanyadors de l'edició de l'any passat-; el tècnic del Bordils B, Carles Ramonet, i el fins ara entrenador del CB Salt, Eric Surís. En el premi al millor club, l'Handbol Bordils, el CPA Girona i el Salt Gimnàstic Club es disputaran el guardó a la millor entitat de la temporada; mentre que el premi Ajuntament de Ripoll al millor directiu hi competiran dues úniques candidatures: Marta Ginés (CPA Girona) i Marc Avellaneda (Girona CH).

Un cop escollits els finalistes de cada categoria, ara el jurat té ara una setmana per votar el guanyador definitiu de cada apartat. El lliurament dels Premis Girona és Esport 2016, es farà dijous vinent, dia 30, al Cinema Teatre Condal de Ripoll, a partir de les vuit de la tarda.

El jurat també va decidir concedir el premi especial Girona és Esport Diputació de Girona d'aquest 2016 a Montse Hugas, actual secretària tècnica del Salt Gimnàstic Club.

El guardó vol reconèixer la tasca feta per Hugas durant més de trenta cinc anys, ja que va ser ella qui el 1979 va fundar el SGC, en un local de només 300 m2 i 4 metres d'alçada, que amb els pas dels anys s'ha convertit en el pavelló actual on l'entitat saltenca aplega més de 260 gimnastes.

Més enllà d'això, i d'haver estat sempre en la primera línia de treball dins del seu propi club, Hugas ha estat una persona clau en el desenvolupament d'aquest esport en l'àmbit gironí i català i ha situat el club saltenc entre els més destacats de l'Estat espanyol, essent una de les entitats que més medalles i títols aconsegueix en les diferents competicions en què participa.