El defensa de la selecció espanyola Jordi Alba va carregar contra els mitjans de comunicació espanyols a dos dies dels vuitens de final, assegurant que generen "mal rotllo" i que la majoria "sembren zitzània". En una conferència de premsa en la que s'analitzaven les virtuts d'Itàlia, rival demà d'Espanya, i com haurien de jugar per aconseguir accedir a quarts, Alba va sorprendre amb les seves declaracions, acusant els mitjans de voler desestabilitzar l'ambient de la selecció. "El mal rotllo el genereu vosaltres, no nosaltres. Pregunteu a qualsevol jugador o qualsevol persona del cos tècnic i us dirà que l'ambient és fenomenal. Nosaltres estem molt tranquils, el problema sorgeix quan la gent es creu abans la premsa que a nosaltres. L'ambient és fenomenal" va asseverar el lateral esquerre del Barça.

Les declaracions de Pedro Rodríguez abans de jugar contra Croàcia van ser les que han originat tot l'enrenou. Segons Alba, "no hi ha mal rotllo a la selecció i la història és de la premsa, no tota, però la gran majoria sembra zitzània. Pedro va dir la seva opinió i s'ha de respectar, però en cap moment l'equip va anar en contra seu, estem tots junts".

Candreva es lesiona

Mentrestant Antonio Conte no podrà comptar, finalment, amb Candreva, un jugador de banda dreta essencial en els plans de l'entrenador, que haurà d'assajar un nou sistema per frenar les pujades a l'atac de Jordi Alba. El lateral no s'ha recuperat d'una lesió a l'abductor. Possiblement sigui Alessandro Florenzi el que ocupi el lloc deixat per Candreva, situant Mattia De Sciglio a l'esquerra i passar a jugar amb cinc defenses en lloc de cinc migcampistes.