L'australià Jack Miller, el japonès Takaaki Nakagami i l'italià Francesco Bagnaia van aconseguir en el Gran Premi d'Holanda les seves primeres victòries en les respectives categories.Miller va ser el sorprenent vencedor en MotoGP, una cursa clarament condicionada per les adverses condicions meteorològiques, en què el català Marc Márquez va saber aprofitar les circumstàncies per acabar segon i augmentar el seu avantatge al capdavant del Mundial. Márquez és l'únic pilot de MotoGP, al costat de Pol Espargaró i Héctor Barberá, que ha aconseguit sumar punts en totes les carreres disputades fins al moment i la seva regularitat s'està convertint en la seva gran arma per ser líder de la competició.

La cursa de MotoGP es va haver de suspendre en el quinzè gir en començar a ploure intensament i no haver tot just visibilitat. Quan les condicions van millorar, es va produir una segona sortida en la qual els italians Andrea Dovizioso i Valentino Rossi, semblaven tenir avantatge, però tots dos van acabar per terra, com molts altres pilots. A la segona volta va caure Andrea Dovizioso, que va deixar a Rossi i Márquez al capdavant de carrera, amb l'australià Jack Miller, tercer. Aquest tram es va convertir en un autèntic terror pels pilots, per les constants caigudes, i encara havia d'arribar la més important, la de Valentino Rossi quan era líder, que va deixar el camí lliure a Márquez, sol al davant al costat de Jack Miller.

Rossi va intentar tornar a la pista però no va poder, mentre que en pista Miller va superar en l'entrada a la recta de meta a Márquez, que va optar per mantenir-se després d'ell per evitar errors donades les males condicions en què es trobava l'asfalt. El figuerenc Maverick Viñales va acabar la prova en novena posició i es manté cinquè a la general.

Pel què fa a la cursa de Moto 2, el japonès Takaaki Nakagami va aconseguir la seva primera victòria en el mundial de Moto2, que va concloure dues voltes abans del previst en començar a ploure i mostrar bandera vermella Direcció de cursa, per davant del francès Johann Zarco, que és el nou líder del mundial, en detriment de l'espanyol Alex Rins, sisè, amb qui ha empatat a 126 punts, a beneficiar-se del major nombre de victòries, tres del francès per dues de l'espanyol.

L'italià Francesco Bagnaia va guanyar amb habilitat i intel·ligència en la categoria de Moto3 amb tot just 39 mil·lèsimes de segon d'avantatge sobre el seu immediat perseguidor, el també italià Fabio vaig donar Giannantonio.

Bagnaia va aconseguir així la seva primera victòria en un gran premi en tota la seva trajectòria esportiva i puja un lloc a la classificació general del campionat, que continua encapçalada pel sud-africà Brad Binder, que va sortir de la pista i va poder tornar per concloure dotzè.