La selecció espanyola femenina de rugbi-7 es va classificar diumenge per als Jocs Olímpics de Rio 2016 després de guanyar el torneig de repesca mundial disputat a Dublín. En la final va batre Rússia per 19-12. A la selecció espanyola hi juga Eli Martínez (GEiEG), natural de Vic però que ha desenvolupat la seva carrera esportiva al conjunt grupista.

Espanya va guanyar tots els partits del torneig. Després d'acabar líder del Grup B, gràcies a les victòries aconseguides dissabte davant de Tunísia, Veneçuela i Mèxic, els quarts de final davant la Xina (21-0) van resultar molt més igualats del previst.

El combinat dirigit per José Antonio Barrio, novena selecció del rànquing mundial, només va trencar la resistència defensiva de les asiàtiques amb contraatacs de Maria Casado i Patricia García en uns minuts finals als quals es va arribar amb el marcador únicament alterat per una marca de Bàrbara Pla.

Aquest èxit de la selecció femenina se suma a l'assolit fa una setmana per l'equip masculí, que també va aconseguir el pas als Jocs en el Preolímpic disputat a l'estadi Lluís II de Mònaco, en derrotar a la final l'equip de Samoa. Eli Martínez ha tingut un paper destacat durant tot el preolímpic i és una de les jugadores de confiança del tècnic Antonio Barrio.