Portugal és el primer semifinalista de l'Eurocopa després d'imposar a la tanda de penals (3-5) d'un fluix partit, que va obrir només començar Robert Lewandowski i va empatar, també en el primer temps, el jove Renato Sanches, en un remat afortunat. Portugal esperarà el rival que li discutirà, a Lió, el 6 de juliol, l'accés a la final, mentre que Polònia torna amb la sensació d'haver deixat escapar l'oportunitat de la seva història.

Perquè als polonesos se'ls va posar el partit de cara gairebé en el xiulet inicial, amb la irrupció per primera vegada a França de Robert Lewandowski. N'hi va haver prou amb una passada de banda a banda que va interpretar malament Cédric, afavorint la internada per l'esquerra de Kamil Grosicky i la passada al centre de l'àrea la va aprofitar Lewandowski per inaugurar el seu compte en el torneig. Un cop dur per a Portugal, que va trigar gairebé mitja hora a disparar a porta, per mitjà de Ronaldo, fluix i centrat, sense problemes per Lucasz Fabianski.

Polònia, però, no va aprofitar l'estat de xoc en el qual tenia el rival. Lluny d'anar a per ell, es va dedicar a adormir el partit. Tant endormiscar va quedar el joc que va permetre que Portugal es recuperés gràcies al dinamisme de Renato Sanches. La nova estrella lusitana de 18 anys, pel que el Bayern va pagar 35 milions abans de començar l'Eurocopa es va encarregar de tornar a Portugal a l'eliminatòria, després de culminar una paret amb Nani amb un potent xut des de la vora de l'àrea que va desviar un defensa.

Amb empat, i sense un dominador clar després del descans, el pas a semifinals va quedar a costa d'alguna acció individual. Però ni Cristiano ni Lewandowsi tenien la seva millor nit. I així l'eliminatòria es veia abocada a la pròrroga. Al final, van decidir als penals, en una tanda que va premiar l'encert llançador dels portuguesos i va castigar a Jacub Blaszczykowski, que va errar el seu llançament.