H

o va avançar el dijous el president Josep Maria Bartomeu i ahir ho va fer oficial el club blaugrana: la renovació de Neymar amb el Barça és un fet. El davanter brasiler va signar ahir l'ampliació de la seva relació contractual fins el 30 de juny del 2012, amb una clàusula de rescissió que ascendirà fins als 250 milions d'euros en els tres últims anys del seu nou contracte.

Segons va informar el Barcelona, aquesta clàusula s'ha fixat inicialment en 200 milions per al primer any del nou contracte, s'elevarà fins als 22 al segon i es fixarà en 250 a partir del següent i fins la finalització de la relació entre el club i el futbolista. Abans que Neymar s'incorpori a la selecció olímpica del seu país per disputar els Jocs Olímpics que aquest estiu se celebraran a Rio de Janeiro, el futbolista i el Barça protagonitzaran un acte protocol·lari per tancar aquesta acord de manera oficial davant els mitjans de comunicació.

Neymar va arribar a la disciplina barcelonista el mes de juny del passat 2013. El davanter brasiler, amb aquest nou compromís, també veurà elevats els seus beneficis, ja que passarà a percebre uns 15 milions d'euros nets.

Des que va fitxar pel Barça, l'atacant ha aconseguit marcar un total de 85 gols i s'ha embutxacat 8 títols oficials. A?més, la seva progressió l'ha portat aquest any a aconseguir la tercera posició en la votació de la prestigiosa Pilota d'Or, guardó que es va emportar el seu company de vestidor, l'argentí Leo Messi.

En aquesta última temporada ha participat en 41 partits (4.654 minuts) i s'ha convertit, després de l'uruguaià Luis Suárez, en el jugador més utilitzat pel tècnic Luis Enrique Martínez.

Ha guanyat fins a 8 títols amb el Barça i ha estat decisiu en la majoria de les finals que ha disputat. Seu va ser el tercer i definitiu gol amb el qual l'equip català va derrotar l'any passat el Juventus a la final de la Champions i aquest any ha aconseguit el 2-0 a la final de la Copa del Rei davant el Sevilla.