El britànic Mark Cavendish (Dimension Data) va aconseguir el doblet en la present edició del Tour de França, i va igualar les 28 victòries del mític Bernard Hinault, a l'imposar-se "in extremis" a la tercera etapa disputada entre Grenville i Angers, de 223, 5 quilòmetres, en què l'eslovac Peter Sagan (Tinkoff) va retenir el mallot groc.

Intractable de nou l'"Exprés de Man" en una arribada en lleuger ascens, en la qual va desbancar en l'últim centímetre a l'alemany Andre Greipel (Lotto), qui va alçar els braços abans d'hora. La foto d'arribada va ratificar al portador mallot verd, que es queda en l'historial a només 6 victòries d'Eddy Merckx.

Una arribada boja, desenfrenada, en què es van tornar a veure cara a cara els llebrers del gran grup. Una vegada més, "Cav" va poder amb l'armada alemanya. Ni Greipel ni Kittel, malgrat els esforços del Etixx, van evitar que el triple campió mundial en pista tornés a somriure. En any olímpic, el ciclista que un bon dia va abandonar el seu treball avorrit en un banc per ser professional, va demostrar que l'or a Rio està al seu abast.

Els favorits van passar un dia tranquil, "menys en els últims quilòmetres", com va dir Contador en meta. Peter Sagan va guardar el mallot groc, amb el francès Julian Alaphilippe (Etixx) a 8 segons i l'espanyol Alejandro Valverde (Movistar) a 10. Dins el "top ten" treuen el cap Chris Froome i Nairo Quintana, a 14 segons, i mes allunyat Contador , a 1.02 minuts.

El tríptic de jornades maratonianes que acostaran al Tour als Pirineus va començar amb un monòton viatge fins Angers, amenitzat per en principi pel francès Armindo Fonseca (Fortuneo), un kamikaze que aviat va emprendre el viatge a enlloc, i per l'il·lustre veterà Thomas Voeckler (Direct Energie), que es va unir al somni impossible a 80 quilòmetres de meta.

Tots dos corredors per tal de justificar d'alguna manera la invitació dels seus equips a la 103 edició del Tour, perquè la victòria d'etapa estava cantada que se l'anaven a disputar els velocistes. La fugida mai se li va anar de les mans al gran grup, tot i que va afrontar més de la meitat de l'etapa a ritme cicloturista, xerrades, badalls i bromes incloses.

Un dia llarg, però propici per a Alberto Contador, ja que el madrileny, malmès i danyat en la general, necessita d'una treva per als seus ossos després de dues patacades consecutius.

"Només puc anar a millor a partir d'ara, perquè si vaig a pitjor, me'n vaig a a casa", va dir amb fums el corredor de Pinto.

No obstant, el Tinkoff va haver d'atendre la vessant del seu altre cap de files, Peter Sagan, en defensa del mallot groc ia la recerca del doblet al costat a la recta d'arribada de Angers.

Els homes del líder van treballar per a la caça, però a 20 km de meta van prendre el comandament el Lotto d'Greipel i el Etixx de Kittel. Va ser el cop de gràcia per a la fugida, que va claudicar a 8,7 km de meta. A partir d'aquí, va ser difícil dominar l'aproximació a l'esprint amb un "estrena", ja que tots els equips volien col·locar al seu candidat.

El Dimension de Cavendish va tapar les seves cartes, però Boasson Hagen es va encarregar de desbrossar el camí per a un obús verd anomenat Mark Cavendish. El britànic va agafar la roda de Greipel des de lluny, va aguantar el ritme i va fer un cop de ronyó sobre la línia que va resultar decisiu.

Moments d'espera. Greipel va celebrar la victòria alçant el braç. El "Goril·la" va obrir el somriure. Però quedava la foto d'arribada. Qui riu últim riu millor, pensaria Cavendish. Ja en té 28 al Tour. Ara, a per Eddy Merckx.