L'eslovac Peter Sagan (Tinkoff) va fer honor al maillot arc iris de campió mundial per convertir-se en nou líder del Tour després d'imposar-se amb autoritat en la segona etapa disputada entre Saint Lô i Cherbourg, de 183 quilòmetres, en què Alberto Contador va tornar a patir una caiguda i va perdre 48 segons.

Sagan, de 26 anys, va interpretar a la perfecció el seu paper de favorit d'etapa en un final ascendent. Va imposar-se per davant del francès Julian Alaphilippe (Etixx) i de l'espanyol Alejandro Valverde (Movistar).

Peter Sagan va pujar al podi a pel maillot groc, però va treure el de l'arc de Sant Martí, per si algú s'oblidava que és campió del món. A la general, avantatja en 8 segons Alaphilippe i en 10, Alejandro Valverde. Pel què fa a Alberto Contador, les coses es van torçar per al madrileny, ja que va tornar a caure al quilòmetre 60, víctima d'una caiguda massiva que va afectar una desena de corredors, entre ells el "Purito" Rodríguez i l'alemany Tony Martin. No hi va haver danys físics per a Contador, però sí morals. Va canviar de bicicleta i es va reintegrar fàcil a un gran grup que rodava a 20 per hora, com esperant al de Pinto. Tot i això, Contador va perdre 48 segons després de sumar la segona caiguda en aquest Tour.