L'extècnic del Barcelona Pep Guardiola, va assegurar ahir, en la seva multitudinària presentació oficial com a nou llogater de la banqueta del Manchester City, que vol "demostrar a Anglaterra" que és "bon entrenador". Després de brillar a La Lliga i a la Bundesliga, amb el Barça i el Bayern Munic, respectivament, Guardiola, de 45 anys, encara la seva primera experiència en la competitiva Premier League anglesa. "Sóc aquí perquè és un gran repte. Aquesta és la raó principal. Vaig demostrar del que era capaç primer a Barcelona i després a Alemanya. I ara vull fer-ho aquí", va declarar Guardiola. El preparador de Santpedor, que arriba al City com a substitu del xilè Manuel Pellegrini, va ser presentat a la City Football Academy (CFA), la imponent ciutat esportiva del club, on el Girona realitzarà l'estada de pretemporada, en un acte que va aplegar gairebé 6.000 persones.

Guardiola va sortir a l'escenari entre crits i càntics de "Ohh, Pep Guardiola" i va prendre el micròfon per respondre preguntes de la presentadora i d'aficionats del City de tots els llocs del món. "Gràcies per venir, gràcies per donar-me la benvinguda a la meva nova casa i per donar-me aquesta oportunitat tan increïble de poder treballar a la Premier League. Estic convençut que gaudirem molt", va dir. "El que vull és que els aficionats, que són els que estimen de veritat el futbol, estiguin orgullosos del que fem. Però això no puc fer-ho sol, necessito els jugadors, el cos tècnic i a vosaltres, els seguidors. Sense vosaltres res d'això seria possible", va assegurar el de Santpedor entre crits de joia i càntics.

Assegut en un tamboret sobre un escenari gegant i sota el nou escut del City, Pep va assegurar que compleix un dels seus somnis en seure en una banquera a la Premier League, ja que com a jugador no va poder fer-ho. "Quan era futbolista un dels meus somnis era jugar a la Premier League, però no va ser possible. Ara, en canvi, ho puc fer com a tècnic. És meravellós, vull viure tot això i demostrar a Anglaterra que sóc un bon entrenador", va dir. "Tinc la meva manera de treballar, la forma en què vull que funcioni el meu equip. Però primer hem de crear alguna cosa especial entre nosaltres. Volem jugar bé, i després guanyar un partit, i després un altre, i després un altre més", va explicar, confiat Guardiola, que, tot i això, va puntualitzar que necessita "temps".

"Ja veurem com juguem quan tinguem el nostre primer partit. Abans he de conèixer bé els jugadors, parlar amb ells i donar-los una puntada de peu al cul. Necessitem una mica de temps", va insistir.