Una setmana després d'haver fet la seva millor marca personal en els 400 metres (54'77) en les semifinals del campionat de Catalunya, i amb pocs dies de diferència d'haver rubricat i millorat la seva mínima olímpica en els 800 marcant 2:01.20, el vuitè millor registre històric espanyol, al Míting de Madrid, la migfondista banyolina Esther Guerrero assumeix el seu debut aquesta tarda a l'Europeu d'Amsterdam amb molta tranquil·litat. El premi ja és ser-hi, i en un any «rodó» com aquest 2016 qui sap si seguirà batent rècords i augmentant el seu sostre. Guerrero competirà a les 18.25 en les eliminatòries prèvies dels 800 metres amb un objectiu clar tot i la dificultat que representa: ser a les semifinals de demà.

«L'Europeu era un dels dos grans objectius de l'any i hi arribo en el millor moment. El meu objectiu és intentar arribar a les semifinals. En la meva eliminatòria competeixo contra atletes de nivell però intentaré donar guerra per estar entre les quatre que es classificaran o mirar de fer-ho gràcies a un bon temps», explicava ahir l'atleta del New Balance, ja instal·lada a Amsterdam des de dilluns. No té pressió: «Aquest 2016 tot m'ha sortit rodó. Vaig guanyar el campionat d'Espanya de pista coberta sense preparar-lo i m'he centrat en estar a punt per a la temporada a l'aire lliure. Tinc la mínima olímpica rubricada i això em dóna moltes opcions de ser a Rio el mes que ve als Jocs. A l'Europeu hi debuto amb l'objectiu de gaudir-lo i veure com surt», reflexiona.

El primer test serà en les eliminatòries prèvies a la semifinal de demà que correrà aquesta tarda (18.25). Classificar-se no serà senzill perquè com recorda Esther Guerrero «estic just al tall perquè sóc la número 24 del rànquing. Ho intentaré i estic contenta per haver-hi arribat. Físicament estic per poder-ho lluitar. En la meva eliminatòria tinc el cinquè millor temps i passen les quatre primeres... però intentaré donar guerra per estar en aquests quatre llocs i fer una bona marca».

Si Guerrero aconsegueix classificar-se per a les semifinals, tornaria a competir demà a la tarda a Amsterdam. La final dels 800 metres està programada per dissabte a les 21.40. L'any passat l'atleta banyolina va poder competir al Mundial de Pequín, on va quedar eliminada en la primera ronda . El 2:01.43 que havia firmat aquell juliol a Madrid li va valer per ser repescada pel campionat del Món i també li ja li valia com a mínima olímpica, a l'espera de rubricar-la aquest 2016. Ho va fer al Míting Iberoamericà de Huelva amb el mateix registre de 2:01.43, i la va millorar a Madrid el mes passat amb la seva millor marca personal en els 800 i batent el rècord català que tenia Natalia Rodríguez des de 2001: 2:01.20.

Guerrero no serà l'única representant gironina en aquest campionat d'Europa. Adel Mechaal, un altre dels grans triomfadors de l'any, amb les mínimes olímpiques per anar a Rio en 1.500 i 5.000, competirà diumenge a Amsterdam en la final de 5.000, que ha estat preparant intensament aquests dies a Font Romeu.