L'atleta sud-africà Oscar Pistorius va ser condemnat ahir al matí a sis anys de presó per l'assassinat a trets de la seva xicota, la model Reeva Steenkamp. La jutgessa del Tribunal Superior de Pretòria Thokozile Masipa defensava en la seva nova resolució (la primera sentència va ser anul·lada pel Suprem) que l'acusat «no és una persona violenta» i que a més ha demostrat penediment i disposició cap als treballs socials.

«És un heroi caigut, ha perdut la seva carrera i la seva pau, la seva vida mai tornarà a ser la mateixa», va argumentar la magistrada per justificar una condemna per sota del mínim de quinze anys que preveu la justícia sud-africana per un delicte d'assassinat. En la seva opinió, Pistorius és «un bon candidat per a la rehabilitació», i així ho va demostrar durant l'any que va passar a la presó per aquests fets.

Pistorius va matar la seva xicota el 14 febrer del 2013 disparant fins a quatre vegades a través de la porta de la cambra de bany del seu habitatge de Pretòria. El corredor va al·legar que l'havia confós amb un intrús i que va disparar presa del pànic, versió que va ser acceptada per aquesta jutgessa, que el va condemnar a cinc anys de presó per un delicte d'homicidi imprudent. El Suprem va anul·lar aquesta sentència en considerar que hi va haver una clara intenció de matar, sabés o no qui havia després de la porta, i el va declarar culpable d'un delicte d'assassinat. La sentència d'ahir elevava en un any la condemna inicial i rebutja els quinze anys que sol·licitava el ministeri fiscal.