El britànic Stephen Cummings es va imposar ahir en la setena etapa del Tour de França, la primera d'alta muntanya als Pirineus, en culminar en solitari una llarga escapada.

El ciclista del Dimension Data, de 35 anys, va aconseguir el seu segon triomf a la ronda gal·la, després de l'aconseguit la temporada passada a Mende, i va sumar la quarta parcial per al seu equip en aquesta edició, després de les tres del seu compatriota i company d'equip Mark Cavendish.

Cummings es va escapar de la fugida en l'ascens al port d'Aspin, de primera categoria, juntament amb l'espanyol Dani Navarro, del Cofidis, el sud-africà Daryl Impey, de l'Orica, i de l'italià Vincenzo Nibali.

A la meta del Llac Payolle, Impey, on el 2013 va ser el primer africà a vestir-se de groc al Tour, va ser segon per davant de Navarro, que va entrar a una mica més d'un minut a la meta, per davant de Nibali.

El belga Greg van Avermaet, que va ser en l'escapada, va ser cinquè i va ampliar la seva renda en la general respecte al grup de favorits, que va perdre una mica de temps després que l'arc del triomfd'últim quilòmetre caigués sobre la carretera en el moment que passava el gran grup de ciclistes.

Alberto Contador, per la seva banda, es va mostrar satisfet per haver salvat sense problemes la primera etapa als Pirineus, en la qual va córrer de «manera més conservadora del que és habitual», tal com va afirmar. A més, va afegir que l'etapa d'avui «ja són paraules majors». En el dia d'avui, els ciclistes hauran de recórrer 184 quilòmetres i pujar el famós Tourmalet.