L'entrenador del Manchester City, Pep Guardiola, va assegurarar ahir, en la seva primera roda de premsa davant els mitjans de comunicació, que dirigir a la Premier League era «una ambició personal» i que vol provar-se a si mateix.

Cinc dies després de la seva presentació oficial, el tècnic de Santpedor es va citar per primera vegada amb els mitjans, que van acudir en massa a la City of Football Academy (CFA), la moderna ciutat esportiva del club. Guardiola, tranquil, va aparèixer en una abarrotada sala de premsa afirmant que «la gent diu que en Pep només pot jugar en bons camps i no amb vent, neu o pluja. Així que per això sóc aquí, per provar-me a mi mateix, per provar que sóc capaç de fer amb el meu futbol».

Guardiola va destacar que «vaig estar al Barça, on vaig tenir a les meves ordres el millor jugador de la història, i al Bayern, un club amb molta tradició i història. Podria haver-me quedat còmode allà, però és el moment de provar-me i demostrar que puc entrenar aquí. És un altre test en la meva carrera», va comentar el català en una trobada que es va allargar 45 minuts.

Després de brillar a la Lliga espanyola i a la Bundeslliga, amb el Barça i el Bayern respectivament, Guardiola, de 45 anys, afronta la seva primera experiència en la competitiva Premier League. «Vaig arribar fa només deu dies. Necessito temps. Intentarem fer-ho el millor possible, per la nostra gent, pels nostres jugadors i pels nostres aficionats», va comentar el tècnic, que va negar que el City sigui el desafiament més gran de la seva carrera. «No sé si és el més dur. Potser aquest va ser quan vaig agafar les regnes del Barça B. A Barcelona i Munic també va ser dur perquè són clubs en els quals cal guanyar sempre. Aquí sé que és complicat, ja que és una competició en la qual guanyar cinc o sis partits consecutius és gairebé impossible», va assenyalar.

El tècnic català va explicar que «el desafiament és aquest: ser constants en el nostre joc. En la meva carrera es va a exigir molt dels meus equips. I això és bo. És millor viure amb aquesta pressió que sense. Potser no serem capaços de guanyar cada dia, però anem a intentar-ho».

Pep Guardiola va agrair a l'amo i als directius del City la confiança dipositada en ell. «Estaré sempre agraït amb aquest club i amb la gent que ha confiat en mi. Un entrenador ha de demostrar que pot jugar aquí, a la Premier League, i el City em va donar aquesta oportunitat».

Alhora, va assegurar que treballarà amb el planter per intentar fer créixer i donar oportunitats als joves futbolistes. «M'encanta treballar amb els joves. Al Barça vaig tenir sort perquè vaig començar en les categories inferiors i ja els coneixia tots. Aquí sé que en les últimes temporades s'ha treballat molt bé el planter. Porto una setmana entrenant i ja ho he vist. Hi ha nou o deu jugadors joves que m'han impressionat».

Pep va insistir que el propietari del club no li ha posat objectius, sinó que li ha dit que faci la seva feina «el millor que pugui». «Ens hem vist tres vegades. Ell viu a Abu Dhabi i jo a Manchester. Estem en contacte telefònic i ens veurem quan vingui. Guardiola és un dels grans noms que s'asseuran a les banquetes de la Premier League i es tornarà a veure amb Mourinho, ara preparador del Manchester United.