La Unió Esportiva Llagostera 2016/2017 engega els seus motors aquesta mateixa setmana. L'equip, encara en construcció amb la mirada posada a armar la plantilla més competitiva possible per encarar amb garanties el retorn a la Segona Divisió B, es posarà en marxa el dimecres amb el primer entrenament (previst per a dos quarts de 7 del vespre), però avui i demà, a l'Hospital de Palamós, els futbolistes hauran de passar les pertinents revisions mèdiques. Perquè la temporada oficial arrenqui encara queden unes setmanes; l'espera es farà prou amena perquè el conjunt blaugrana ha programat un total de vuit partits amistosos de preparació per anar greixant la maquinària i perquè el munt de fitxatges es vagin acostumant a l'esquema d'Oriol Alsina.

La primera cita d'aquest estiu encara trigarà una mica a arribar. No serà fins el 27 d'aquest mes, en el duel que el Llagostera jugarà amb el Barça B de Gerard López al Municipal de Palamós-Costa Brava. L'horari encara està per confirmar. El dia 31, els blaugrana visitaran el Municipal Sagnier del Prat, a dos quarts de 8 de la tarda. L'endemà, un nou amistós: Granollers-Llagostera, al camp de futbol dels vallesans. El següent matx arribarà el 6 d'agost a Palamós i el rival serà l'Al-Wahda dels Emirats Àrabs, entrenat pel mexicà Javier Aguirre (20.00 hores). El dia 7, enfrontament amb el Palamós a les 9 de la nit i el dia 10, al camp del Llagostera a partir de les 8 del vespre. Per rematar-ho, els dos duels de més entitat: primer, la visita del Girona a Palamós. Serà el dia 12 a les 20.00 hores. L'endemà, dia 13, un altre rival que aquest curs jugarà a la Segona Divisió A: el Reus, també a les 20.00 hores i al mateix escenari.

Una junta tranquil·la

Aquest migdia, el pavelló municipal de Llagostera acull la Junta General Extraordinària d'Accionistes del club, que tindrà lloc a partir de les 12 del migdia. Un acte que es preveu un pur tràmit i que servirà per ratificar el consell d'administració de l'entitat. Avui mateix, també s'espera que la Reial Federació Espanyola de Futbol digui la seva al voltant de la polèmica que va esclatar la setmana passada, quan l'organisme va instar el Llagostera a tornar a jugar al camp Municipal atenent-se a la "normativa vigent". La directiva va enviar una notificació a la Federació reclamant que es fes marxa enrere i aquesta setmana espera una resposta positiva que ho deixi tot plegat en una anècdota.