El sindicat de tècnics d'Hisenda Gestha va demanar ahir al FC Barcelona que «faci marxa enrere» a la seva campanya de suport a Leo Messi en les xarxes socials i va qualificar d'«irresponsable» la reacció del club després de la sentència que va condemnar el futbolista per frau fiscal. El FC Barcelona va impulsar la setmana passada una campanya de suport al seu jugador argentí després que fos condemnat, al costat del seu pare, Jorge Messi, a 21 mesos de presó per tres delictes fiscals. A través de l'etiqueta #TotsSomLeoMessi, el FC Barcelona pretén donar suport a la seva estrella futbolística que, després de perdre la final de la Copa Amèrica, ja es troba de vacances, i ha estat en aquest període quan ha conegut la pena i la multa que li han imposat.

En un comunicat, Gestha ha considerat «irresponsable» el comportament del club, ja que el futbolista ha estat condemnat per l'Audiència de Barcelona a 21 mesos de presó per cometre «tres delictes fiscals catalogats de molt greus» i defraudar 4,1 milions d'euros durant els exercicis 2007, 2008 i 2009. Els tècnics d'Hisenda consideren a més que l'eslògan de suport llançat pel club blaugrana suposa l'antítesi de la campanya «Hisenda som tots», que tracta de conscienciar la ciutadania de la importància de pagar impostos. «Precisament, que una entitat com el Barça, amb tanta projecció a tot el món, llanci una campanya d'aquest caire no només és desafortunat, sinó que a més fa un flac favor a la pedagogia fiscal tan necessària».

El Barcelona va oficialitzar ahir el fitxatge del central camerunès amb passaport francès Samuel Umtiti a canvi de 25 milions d'euros que el club blaugrana ha dipositat a l'Olympique de Lió, club de procedència del jugador. També va trascendir que el conjunt català té tancada la incorporació del lateral Lucas Digne, que la temporada passada va jugar cedit pel PSG al Roma.

Umtiti, el nou defensa blaugrana, de 22 anys i internacional absolut amb la selecció francesa, arribarà demà a Barcelona i efectuarà una breu sessió fotogràfica a les oficines del club, on l'endemà, 15 de juliol signarà un contracte de cinc temporades amb una clàusula de rescissió de 60 milions d'euros.

La presentació oficial com a blaugrana tindrà lloc el mateix dia que signi la seva vinculació amb el seu nou club (14.30) en una roda de premsa en la qual estarà acompanyat pel vicepresident esportiu, Jordi Mestre, el director d'esports professionals, Albert Soler, i el secretari tècnic, Robert Fernández. Umtiti aterra al Camp Nou després de disputar l'Eurocopa, en la qual ha tingut un paper destacat amb la selecció francesa, que diumenge passat va caure a la final davant Portugal (1-0).

Per altra banda el Barça també tindria encarrilada la incorporació de Lucas Digne, lateral francès de 22 anys que en breu es convertiria en el tercer reforç blaugrana d'aquest estiu. La temporada passada va jugar cedit pel PSG al Roma i ara arribaria al conjunt català, segons TV3, pagant un traspàs de 16 milions d'euros. L'objectiu es millorar la competitivitat al lateral esquerre de l'equip de Luis Enrique, on ara Jordi Alba és el titular indiscutible. Digne, com Umtiti, ha format part de la selecció francesa que diumenge va ser subcampiona d'Europa, tot i que no va tenir cap minut en la competició. Segons els tècnics, és un jugador de gran projecció.

L'embolic de la porteria

D'altra banda el Barça hauria posat al porter Claudio Bravo el cartell de transferible després que els tècnics hagin decidit apostar per Ter Stegen com a titular en les principals competicions. Fins ara el xilè disputava la Lliga i l'alemany, la Copa i la Lliga de Campions. Segons va apuntar ahir TV3 el rol dels dos jugadors canviarà aquesta temporada i el Barça està decidit a donar més galons a Ter Stegen.

Bravo, després del bon paper al Barça aquestes dues darreres temporades, i de les bones actuacions amb la seva selecció a la Copa Amèrica que va guanyar davant l'Argentina de Messi als penals, té cartell. Des d'Anglaterra fa temps que s'especula que és el futbolista que voldria Pep Guardiola sota els pals del seu Manchester City, ja que no acaba de confiar en Joe Hart.

El Barça estaria disposat a traspassar el porter xilè per uns 20 milions d'euros. Claudio Bravo va arribar al club fa dos estius procedent de la Reial Societat i ha compartit protagonisme aquests anys amb l'alemany Ter Stegen, un rol que ara podria canviar.