El planter de l'Associació Atlètica Palamós és una font inesgotable de talents i qui pensava que amb l'eclosió d'Adel Mechaal ?-plata diumenge passat a l'Europeu en 5.000 metres- la fàbrica havia aturat la producció, anava ben equivocat. Al marge del principal pal de paller, i del bon futur que auguren als seus dos germans, Said i Cheyma, hi ha un altre valor que trepitja fort.

Es tracta d'Annasse Mahboub. L'atleta juvenil de l'AA Palamós, ha estat seleccionat per la Federació Espanyola per participar en el Campionat d'Europa d'aquesta categoria que se celebra entre avui (dijous) i diumenge a la capital de Geòrgia, Tiblisi. La jove promesa de l'atletisme gironí correrà la prova dels 3.000 metres llisos. El nom d'Annasse Mahboub figura en una llista formada per 26 nois i 16 noies. El jove corredor admet que els 3.000 metres llisos són la seva prova favorita, tot i assegurar que «no descarto en un futur fer proves en els 5.000 o 1.500 metres llisos». De fet, el corredor gironí, el passat mes d'abril, es va proclamar campió estatal juvenil en la prova dels 5.000 metres disputada a la ciutat portuguesa de Maia amb un temps de 15:03,21. Mahboub, nascut l'any 1999, està fent una temporada fantàstica i el seu nom com va passar amb el d'Adel Mechaal en els inicis, es comença a tenir en compte en el panorama atlètic espanyol.

En el Campionat d'Espanya celebrat a Mataró a final del mes de juny, Mahboub va guanyar amb autoritat la cursa dels 3.000 metres llisos amb un temps de 8'41''33, aconseguint a més el passaport pel Campionat d'Europa. Aquest passat hivern, en la temporada de pista coberta es va proclamar campió de Catalunya dels 3.000 metres llisos, a Sabadell, i campió d'Espanya en la competició que es va fer a Salamanca. També té bones prestacions en el cros, aconseguint el Campionat de Catalunya, disputat a Girona, i la segona plaça en l'estatal que va tenir lloc a Burgos. A l'abril va guanyar a Budapest el mundial de cros escolar i va aconseguir també el Campionat d'Espanya de fons en pista.