El nou defensa del FC Barcelona, el francès Lucas Digne, es va definir ahir com «un lateral modern», a qui li agrada «atacar, però també defensar», i va assegurar que en aquest segon àmbit, en el seu últim any al Roma, ha millorat molt. Digne, que lluïa un aparatós embenatge al nas després de ser operat dimecres d'una rinoseptoplastia per una antiga fractura nasal, va ser presentat com a nou jugador barcelonista, i davant els mitjans, va admetre que l'equip blaugrana és el conjunt ideal per millorar. El Barça presentarà avui Umtiti (Lió).

«És un gran honor estar al Barcelona, el millor equip del món. Estic molt orgullós. Aquest és el principi d'una gran aventura. Hauré de respondre», va assegurar el jugador. Sobre la seva definició com a jugador, Digne va explicar que li agrada atacar, però que com a lateral modern «també he de defensar, i aquest és un àmbit en el qual he millorat molt».

Va destacar que busca estabilitat en un gran d'Europa com és el Barcelona i que el conjunt blaugrana «és el lloc exacte per progressar» i per arribar «al màxim de les meves capacitats». Lucas Digne va afegir que el motiva entrenar-se al costat de jugadors com Messi o Neymar perquè li permetrà «progressar molt», després d'una temporada al Roma, on creu que s'ha fet «més madur».

Per la seva banda, el secretari tècnic del Barça, Robert Fernández, va revelar que el club blaugrana emprendrà un nou fitxatge, que serà un davanter, i descarta completament que el club entri al mercat a la recerca d'un lateral dret «per no frenar Aleix Vidal i Sergi Roberto». En la presentació de Digne, Robert també va subratllar que defensarà que els dos porters titulars que té el Barça, Marc Ter Stegen i Claudio Bravo, continuïn al club, per la qual cosa ha descartat que cap acabi sortint.

Pel que fa a Messi, després de la seva condemna per tres delictes fiscals, Fernández va dir que al Barça no hi ha «cap preocupació» pel futur de l'argentí en el club català. «El que desitjo és que vingui al més aviat possible, i que estigui com més aviat millor a la ciutat esportiva entrenant-se», va subratllar. Mentretant el director d'esports professionals, Albert Soler, va informar que el Barcelona té uns 25 milions per fitxar, al marge del que puguin facturar per vendes, i va advertir que el mercat es tanca el 30 d'agost, i que per tant, el Barça encara té temps per concretar una incorporació.