El Barcelona rebrà el Betis i l'Espanyol visitarà el camp del Sevilla en la primera jornada de la Lliga 2016-17, segons el sorteig del calendari celebrat avui a l'assemblea de la Federació Espanyola de Futbol.

Pel que fa a les dates dels Clàssics de Lliga, el primer duel serà el Barcelona-Reial Madrid al Camp Nou, que es disputarà el 4 de desembre a la jornada 14. I la tornada, la jornada 33 es jugarà al Bernabéu el 23 d'abril, just després de la tornada de quarts de final de la Champions.

La cita habitual de cada estiu per conèixer el calendari de Primera i Segona divisió té lloc avui, a la Ciutat del Futbol, en una assemblea general de la RFEF en què el nom del nou seleccionador o les futures eleccions a la presidència també hi entren a escena. A banda de la possibilitat que Ángel María Villar anunciï el nom del relleu de Del Bosque, la gran atracció serà el sorteig del calendari d'una Lliga que arrencarà el 20-21 d'agost, tant a Primera com a Segona.

L'aperitiu el servirà la Supercopa, entre Barcelona i Sevilla -en principi el divendres 12 d'agost i el dilluns 15, tot i que les dates podrien variar a petició del club andalús-, després de la Supercopa d'Europa entre el Reial Madrid i l'equip sevillà, el dimarts 9 d'agost a Trondheim (Noruega). Les lligues s'aturen del 23 de desembre al 2 de gener de 2017 i la final de la Copa del Rei es jugarà el 28 de maig de 2017.