Marta Xargay BÀSQUET

Referent de la selecció

Espanya de bàsquet ha aconseguit tornar a uns Jocs Olímpics gràcies a una generació acostumada als èxits amb la gironina Marta Xargay posant la seva polivalència i capacitat per fer gairebé de tot en una pista de bàsquet. Xargay combinarà aquest estiu la seva participació a la WNBA jugant amb els Phoenix Suns en fer realitat el seu somni de ser olímpica.

Adel Mechaal ATLETISME

Un talent inesgotable

L'any passat, Adel Mechaal va fer història guanyant els 1.500 metres i els 5.000 en el Campionat d'Espanya absolut. Feia dècades que ningú ho havia aconseguit. Ara, alliberat de la feina des del setembre passat, Mechaal no ha parat de créixer i ja portar dues medalles en campionats europeus (bronze en cros i plata en 5.000 metres). Pujar al podi als Jocs ja serà més complicat.

Carol Routier TRIATL

Pura constància

Només fa sis anys que va entrar en contacte amb el triatló i, sortint des de la seva condició de gran nedadora, Carol Routier ja està integrada a l'elit d'aquest esport competint regularment a les World Series. Entrena amb el grup del prestigiós tècnic Joel Filliol i competirà a Rio en la mateixa modalitat que la seva parella, el mallorquí Mario Mola, que és un dels candidats al podi en la prova masculina.

Josep A. Hermida BTT

Cinquens Jocs Olímpics

Sidney 2000, Atenes 2004, Pequín 2008, Londres 2012 i Rio de Janeiro 2016. Cinc Jocs Olímpics haurà disputat el biker de Puigcerdà Josep Antoni Hermida que, després de quedar quart en el seu debut a Australià, va viure l'èxit de la plata d'Atenes i continua a primera línia en la que, amb tota probabilitat, serà la seva darrera aparició olímpica. Està a punt de fer 38 anys.

Esther Guerero ATLETISME

Progressió espectacular

Avui en dia encara combina l'atletisme amb la seva feina d'entrenadora al CN Banyoles, però la progressió d'Esther Guerrero en els dos últims anys ha estat espectacular. Amb Joan Lleonart d'entrenador s'ha convertit en la gran dominadora dels 800 metres a l'atletisme espanyol i ha posat un peu a l'elit internacional. Acaba de córrer l'Europeu a Amsterdam i ara s'estrenarà en uns Jocs Olímpics.

Blai Mallarach WATERPOLO

Un esquerrà molt potent

Blai Mallarach torna a comptar de ple en els plans del seleccionador espanyol. El jugador olotí de l'Olympiakós grec, on s'ha consolidat des del seu pas per Croàcia (Mldost), va ser protagonista en la classificació espanyola en el torneig preolímpic i ara viurà els seus segons Jocs. Format al CN Olot la seva poderosa esquerra el va fer volar molt aviat; primer a Barcelona i després a Croàcia.