El Barcelona rebrà el Betis i l'Espanyol visitarà el camp del Sevilla en la primera jornada de la Lliga 2016-17, segons el sorteig del calendari celebrat ahir a l'assemblea de la Federació Espanyola de Futbol. La Supercopa d'Espanya entre el Barcelona i el Sevilla es jugarà els dies 14, diumenge, i 17, dimecres, d'agost, mentre que la Supercopa d'Europa entre el Reial Madrid i el Sevilla es disputarà el 9 d'agost a la ciutat noruega de Trondheim.

El primer «clàssic» de la temporada 2016-2017 es jugarà el 4 de desembre al Camp Nou, dins de la catorzena jornada de Primera divisió, i la tornada es jugarà al Santiago Bernabéu el 23 d'abril, en la jornada 33. Els enfrontaments entre Barcelona i Atlètic de Madrid també s'obriran al Camp Nou el 21 de setembre, en la cinquena jornada, i la tornada a l'estadi Vicente Calderón el 26 de febrer en la jornada 24. En l'última jornada de lliga, prevista pel 21 de maig, el Barça visitarà el camp de l'Eibar i el el Madrid el del Màlaga mentre que l'Atlètic de Madrid rebrà a casa l'Ahtletic Club. Una novetat respecte la temporada passada és que no hi haurà futbol per Nadal amb la jornadas setze el 18 de desembre i la següent ja el 8 de gener.

Aprofitant l'asemblea, el president de la Federació Espanyola de Futbol, Ángel María Villar, va deixar oberta la possibilitat d'optar a la presidència de la UEFA i es va especial atenció a reconèixer el treball de Vicente del Bosque i no va dir res sobre el nom del substitut del seleccionador. Villar va reconèixer que alguns dirigents europeus l'han animat a que presenti la seva candidatura a la presidència de la UEFA i després de recordar que el proper dia 20 acaba el termini per poder fer-ho va assegurar que «és un gran honor que algú que representa el futbol espanyol pugui representar al futbol europeu ». El missatge, interpretat per alguns com l'anunci que pensa fer-ho, va ser llançat en el tram final de la seva intervenció, en la qual va dedicar bona part a elogiar el treball de Vicente del Bosque en els seus vuit anys com a seleccionador i en cap moment va fer esment a qui pot substituir-lo. «Del Bosque és la pedra angular des de la qual es va construir la millor Espanya de sempre. Li vaig demanar hores després de la eliminació de l'equip a França que seguís amb nosaltres. Ell ja tenia decidit no fer-ho. Hem respectat la seva decisió i ho fem enormement agraïts», va dir en la seva intervenció el veterà dirigent.