Tres dels quatre equips gironins de Tercera Divisió que queden per calçar-se les botes per primera vegada aquesta temporada, ho comencen a fer avui amb el primer entrenament. Després que dijous passat iniciés la pretemporada el nou Olot de Ramon Maria Calderé, avui és el torn de La Jonquera, Peralada i Figueres. Només faltarà per començar el Palamós, que ho farà el proper 25 de juliol al Nou Estadi.

Els tres equips que avui tornaran a trepitjar el terreny de joc han tingut un estiu mogut i amb cares noves, però alguns més que altres. El que més novetats ha viscut és el Peralada. El conjunt xampanyer ha vist com li marxaven tots els jugadors i només els tècnics, Arnau Sala i Xavier Punsí, seguiran aquesta temporada. El conjunt del Baix Empordà ha tingut el conveni d'afiliació amb el Girona com a gran protagonista de l'estiu i, via Montilivi, han arribat els vuit fitxatgges que, de moment, ha anunciat el Peralada: David Serrano (Badalona), Marc Carbó i Nacho Ruiz (Girona B), Pau Ribas (L'Escala), Jorge Sureda i Javi Sánchez (juvenil del Mallorca), Chele (Terrassa) i Estellés (Sabadell B). És complicat parlar d'objectius pel Peralada, a causa de la total novetat de la plantilla i el seu procés d'adaptació, principalment, tot i que des del Girona com del conjunt blanc-i-verd, no amaguen que l'equip ha de ser ambiciós i mirar com més amunt millor, sense oblidar la formació de jugadors.

El Peralada ha tingut un estiu mogut i es mostra il·lusionat amb el futur. La mateixa sensació amb què avui comença a entrenar-se la Jonquera. Nouvingut aquesta temporada a Tercera Divisió, després de l'històric i primer ascens a la categoria, el conjunt d'Axel Vizuete vol lluitar perquè la seva relació amb la categoria duri molts anys. El conjunt fronterer ha mogut la plantilla aquest estiu, donant continuïtat a jugadors importants com Toni Montero, Boido, Tidiane o Fran Pérez, i sumant-hi un grapat de jugadors de la zona. Sobretot, del Peralada.

La Jonquera ha pescat als seus veïns i s'ha emportat fins a sis futbolistes que l'any passat militaven a l'equip peraladenc. Es tracta de Zou, Moñino, Murga, Molina, Botxi i Joan Pons. A aquests, se'ls hi ha de sumar els fitxatges de jugadors amb experiència a la categoria com Mamau i Coro, tots dos del Girona B, i altres com el de Brice, del Manlleu. Abans que es doni el tret de sortida a la lliga, els de l'Alt Empordà disputaran sis amistosos de preparació, el més destacat contra el primer equip del Llagostera i altres com un al camp del Vic i rebent també el Girona B. Segurament, el camp de Les Forques pot ser una de les grans armes de l'equip per aquesta temporada. En un terreny de joc d'herba natural, on La Jonquera ja hi està habituat, ha de fer del seu estadi un fortí i sumar els màxims punts possibles a casa per lluitar en una exigent categoria que l'espera amb els braços oberts.

El tercer equip gironí que avui comença la pretemporada és el Figueres. Com ja va passar la temporada passada, per exemple, el mercat d'altes i baixes no acostuma a ser portada a Vilatenim, però si que hi ha moviments destacats, sobretot el que ha portat al canvi d'entrenador. A finals de la temporada passada, en què l'equip es va salvar amb escreix i va estar en zona molt còmoda, el club va comunicar a Edu Vílchez que no comptaven amb ell. El seu relleu l'agafa un dels seus aprenents, el central gironí Narcís Pèlach, futbolísticament conegut com a Chicho. El nou entrenador deixarà els terrenys de joc per fer-se càrrec de l'equip. Amb un estil i sistema de joc remarcat des de ja fa unes temporades, Chicho el seguirà imposant a l'estadi de Vilatenim amb el mateix grup de futbolistes.

Masó, Quimo, Cunill, Grau, Pedro, Ritxi o Javi Revert segueixen una temporada més. A més, se'ls afegeixen jugadors contrastats a la categoria, com són el migcampista Maik Molist, procedent del Manlleu o l'extrem Xavi Ferrón, l'última incorporació de l'equip, que va arribar, en part, per cobrir la baixa de Roger Brugué, que va fitxar fa uns dies pel Nàstic de Tarragona. Pel que fa al capítol de baixes, enguany no jugaran amb l'equip blanc-i-blau homes com Roger Vidal, que torna a l'Olot o Marc Serramitja, que és als Estats Units. A Figueres esperen un altre any, com a mínim, igual de tranquil que l'anterior i amb l'ambició de sempre. Aconseguir jugar la promoció d'ascens seria fantàstic per a un equip que es podria marcar aquest objectiu. Avui comencen el camí per competir de valent a Tercera Divisió i per preparar-se, jugaran partits de pretemporada davant equips com el Farners, el Marca de l'Ham o el de Copa Catalunya contra el Palamós. Sigui com sigui, els equips gironins de Tercera Divisió prometen emocions aquesta temporada, tot i que no serà gens fàcil. Alguns lluitaran per fites altes, altres voldran lluitar per quedar-se a la categoria, però el que està clar és que tots ells comencen, des d'avui mateix, el que esperen que sigui un any per recordar.