El biker de Puigcerdà, Josep Antoni Hermida, va aconseguir finalitzar en quarta posició en el Campionat d'Espanya de BTT, disputat ahir a la localitat gallega de Maceda, zona d'origen de la seva família i on apadrina una escola de ciclisme. Malgrat sortir a buscar la victòria, el vuit vegades campió estatal va haver-se de conformar a quedar-se a les portes del podi.

Els que sí que van aconseguir els seus objectius van ser el banyolí Josep Duran, campió en la categoria sub-23, i el de Santa Coloma de Farners Jofre Collell, guanyador en la Júnior, proves que també es van disputar ahir en el mateix circuit gallec.

En la categoria Elit, en què Hermida sortia amb moltes ganes, ben aviat es veuria que la tripleta de corredors de l'equip MMR, encapçalats per Carlos Coloma, volia fer d'aquesta prova la seva festa i van posar un ritme fort només d'inici. L'únic que va ser capaç de seguir-los de prop va ser el mateix Hermida, però, de mica a mica, anava veient com la diferència de la tripleta capdavantera s'anava eixamplant. Per darrere seu, però, no havia de patir, ja que el cinquè classificat, Ivan Díaz, es trobava molt lluny de la posició del cerdà.

A mesura que anaven passant les voltes s'anava veient que, qui tenia més ganes d'aconseguir el triomf era Carlos Coloma, company d'Hermida a la selecció que ha d'anar als Jocs i va aconseguir deslliurar-se dels seus companys d'equip per encarar en solitari gairebé mitja prova i acabar enduent-se-la amb gairebé un minut i mig d'avantatge sobre David Valero, el tercer dels seleccionats, i 2:21 sobre Pablo Rodríguez. Hermida va entrar a 2:35 del guanyador.

En acabar la prova, el de Puigcerdà va comentar que "avui (per ahir) no he tingut les millors sensacions, però això no és excusa per destacar el gran treball del MMR i aquest triomf de Coloma dels quals ens hem d'alegrar tots". De cara als Jocs Olímpics de Rio va comentar que "les referències per la cita olímpica son bones i, a més d'això, hem pogut gaudir d'un circuit molt bonic i molt selectiu per la calor que feia i la sequedat que hi havia".

També van prendre part en la sortida de la cursa Elit els participants en la categoria Sub-23, que havien de fer una volta menys que els absoluts. En aquesta prova va destacar el banyolí Josep Duran que, lluny de competir amb els rivals de la seva pròpia categoria, va voler batre's amb els elit, tot i que lluny d'arribar a la forma dels quatre capdavanters. El banyolí, però, en el moment de concloure la seva cursa, es trobava situat en una hipotètica sisena posició en la categoria absoluta, just per darrera d'Ivan Díaz.

Duran va aconseguir el campionat sub-23 amb un avantatge de 3:27 sobre Kevin Suárez, segon, i de 4:29 sobre Felipe Orts, tercer. Després de la prova el banyolí va comentar que "estic molt content amb les sensacions, des del principi he sortit al màxim i, després de les primeres voltes he agafat el meu ritme".

El ciclista de Santa Coloma de Farners Jofre Collell va aconseguir imposar-se al local Ivan Feijoo per endur-se el campionat estatal Júnior. Collell comentava que "Feijoo ha sortit molt fort, però quan ha abaixat el ritme ho he aprofitat per atacar i anar-me'n".