L'entrenador del Barcelona, Luis Enrique Martínez, s'ha mostrat avui convençut que Leo Messi afrontarà "com sempre" la temporada 2016-17 i no creu que li afectin els problemes judicials i la seva situació en la selecció l'Argentina.

El preparador blaugrana està convençut que les qüestions extraesportives no afectaran el rendiment esportiu del jugador de Rosario, que fa unes quantes setmanes va ser condemnat a 21 mesos de presó per un frau de 4,1 milions d'euros a Hisenda.

"No conec amb profunditat la justícia. Sempre hi ha temes candents, de polèmica, però no crec que li afecti en res a Leo (Messi). El protagonista és el que us pot donar la millor versió", ha explicat l'entrenador blaugrana en la primera roda de premsa de la temporada 2016-17.

També s'ha referit el preparador asturià a la decisió de Leo Messi d'abandonar la selecció argentina, després de caure a la final de la Copa Amèrica contra Xile.

"Com a entrenador del Barça per a res ens afectaria la seva decisió de deixar la selecció. Seria evitar carregar el jugador amb més partits, però van ser paraules en uns moments difícils. El temps dirà si seguirà a la seva selecció o no", ha indicat.

En qualsevol cas, Luis Enrique s'ha mostrat convençut que el 'deu' blaugrana arribarà "amb una il·lusió brutal" per jugar a futbol, "en la mateixa línia que les últimes temporades".

Està previst que el pròxim 1 d'agost Messi s'incorpori a la disciplina blaugrana al costat de Piqué, Rakitic, Busquets, Iniesta, Bravo, Mascherano, Alba i Vermaelen.