El rus Ilnur Zakarin (Katusha) es va convertir en el primer dominador dels Alps en imposar-se en solitari a la dissetena etapa, entre Berna i Finhaut-Emosson, de 184,5 quilòmetres, en què el britànic Chris Froome (Sky) va reforçar el mallot groc. La gran promesa del ciclisme rus va fer tota una exhibició d'escalada per conquerir l'inèdit Finhaut-Emosson en solitari, per davant del colombià Jarlinson Pantano (IAM). Paral·lelament hi va haver un nou cop, amb la llei del mínim esforç, de Chris Froome, que en va fer prou amb una lleugera acceleració per contestar un atac de Richie Porte a 2 quilòmetres de meta i per despenjar Nairo Quintana, Mollema, Yates i companyia, impotents per perseguir el líder.

Froome, des del balcó suís del Mont Blanc, a 2.000 metres d'altitud, ja divisa París. A falta de 3 etapes de muntanya als Alps, inclosa la cronoescalada d'avui, la superioritat de Froome es reflecteix en la general. L'holandès Bauke Mollema (Trek) el segueix a 2.27 minuts i el jove britànic Adam Yates (Orica) a 2.53. «Estic millor que l'any passat a la tercera setmana i potser a Nairo Quintana no li passi el mateix», va dir el líder. La creu de nou va ser per a Nairo Quintana i el Movistar. No hi va haver atacs. Va haver-hi claudicació a la primera accelerada de Froome, que tampoc va cremar les naus. No li va fer falta. Quintana va perdre 28 segons amb Froome i en la general segueix quart, però ja a 3.27 minuts. Pitjor li va anar a Alejandro Valverde, que va arribar a 2 minuts de Froome i baixa a la setena plaça, a 5.19. El pla anunciat no va funcionar.

Classificació etapa: 1. Ilnur Zakarin (Katusha) 4h36:33, Jarlinson Pantano (AM) a 55, 3. Rafal Majka (Tinkoff) a 1:26, 4. Kristijan Durasek (Lampre) a 1:32.

Classificació general: 1. ChrisFroome (Sky) 77h25:10, 2.Bauke Mollema (Trek-Segafredo) a 2:27, 3. Adam Yates (Orica) a 2:53.