El Barcelona va anunciar a darrera hora del dia el fitxatge d'André Gomes, un jugador que també interessava al Reial Madrid. Segons RAC1, el club blaugrana pagarà 35 milions al València més 20 en variables, i en aquesta operació podrien entrar el lateral Martín Montoya i potser Samper. La propera setmana, André Gomes signarà el contracte i serà presentat al Camp Nou. El portuguès es converteix en la quarta incorporació del Barcelona, després de les de Denis Suárez, Umtiti i Digne.

Per altra banda, l'entrenador del Barcelona, Luis Enrique Martínez, va estrenar ahir la temporada 2016-2017, la seva tercera en el club blaugrana, amb una conferència de premsa en la qual va assegurar que el seu futur al Camp Nou, el contracte del qual acaba al juny de 2017, dependrà del cansament que tingui en acabar el curs. El preparador blaugrana afronta amb més «motivació» el seu tercer curs al Camp Nou, en què intentarà «recuperar tots els títols» i, si es pot, «batre tots els rècords». No obstant això, no vol parlar encara l'asturià sobre la seva renovació i va aparcar la decisió fins que finalitzi aquest curs. «El futur no em preocupa. Deixaré d'entrenar el dia que em facin fora o quan no tingui més energia. En acabar la temporada valoraré en quin estat arribo, si hem ?guanyat títols. Si no continuo entrenant el Barcelona serà per un tema de descans, no serà per res més», va precisar.

Un dels noms propis de la conferència de premsa, d'uns 25 minuts de durada, va ser la del quart davanter que el Barcelona encara no ha fitxat. En aquest sentit, el tècnic va definir que busquen el perfil d'un «jugador que sigui ràpid i amb olfacte de gol», ja que a les bandes poden utilitzar interiors com Andrés Iniesta, Denis Suárez, Arda Turan o Rafinha Alcántara. Durant la compareixença, Luis Enrique també va ser preguntat per la situació de la porteria, i ha deixat clar que, de cara a l'inici de la temporada, compta amb Ter Stegen, Bravo i Masip. «Jo vull els tres porters aquí. Després, si ve un porter paga la seva clàusula i se'n va, ja ho negociarem. Entenc que tots vulguin jugar més, però no només els porters. La porteria la gestionaré com ho he fet sempre: el que jo cregui que és millor per a l'equip», va afegir. Un altre dels jugadors que l'asturià vol que ?se?gueixi vestint de blaugrana és Arda Turan, de qui ha dit que està «molt content amb el seu rendiment», tant en el terreny com fora d'aquest, i ha emfatitzat que «és qüestió de temps» que s'adapti al Barcelona. Qui ja no està a les seves ordres és el brasiler Dani Alves, que aquest estiu ha fitxat pel Juventus.